Η ταινία “The Social Network” που παρουσιάστηκε από τον σεναριογράφο Aaron Sorkin το 2010, και βασίστηκε στο βιβλίο του Ben Mezrich του 2009 The Accidental Billionaires.  Με σκηνοθεσία του σπουδαίου David Fincher κέρδισε 5 Oscar ενώ ήταν υποψήφια για οκτώ. Η ταινία ακολουθούσε τον Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg) από τα κολεγιακά του χρόνια μέχρι την άνοδο του Facebook, καθώς και την αμφιλεγόμενη σχέση του με τον επιχειρηματικό του συνεργάτη Eduardo Saverin (Andrew Garfield). Ενώ δεν υπήρξε συνέχεια της ταινίας, ο σκηνοθέτης David Fincher άφησε να εννοηθεί μόλις το 2023 ότι θα ήταν πρόθυμος να διερευνήσει την πιθανότητα ενός sequel.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, ο Aaron Sorkin aποκάλυψε ότι εργάζεται πάνω σε ένα νέο σενάριο που εξερευνά τη σκοτεινή πλευρά του Facebook και πώς έχει αλλάξει από τότε που κυκλοφόρησε η αρχική ταινία. Μιλώντας σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του podcast “The Town”, ο σεναριογράφος του The Social Network δήλωσε ότι επιρρίπτει μεγάλο μέρος της ευθύνης για την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο στο ίδιο το Facebook, αλλά δεν εξήγησε ε ακριβώς το γιατί προς το παρόν.

Ο Sorkin συνέχισε να αναλύει το σκεπτικό του, σημειώνοντας ότι ο αλγόριθμος του Facebook φαίνεται ότι δεν είχε πρόβλημα να προωθεί πιο διχαστικά θέματα τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας πολλούς σε ένα είδος κυνηγιού θεωριών συνωμοσίας, η ευθύνη για το οποίο, όπως λέει, πέφτει στον Zuckerberg. «Το Facebook έχει, μεταξύ άλλων, ρυθμίσει τον αλγόριθμό του ώστε να προωθεί όσο το δυνατόν πιο διχαστικό υλικό», δήλωσε ο Sorkin. «Επειδή αυτό είναι που θα αυξήσει την εμπλοκή και επειδή αυτό είναι που θα σας οδηγήσει σε αυτό που αποκαλούν μέσα στους διαδρόμους του Facebook, το infinite scroll».

«Υποτίθεται ότι υπάρχει μια συνεχής διαμάχη στο Facebook μεταξύ της ανάπτυξης και της ακεραιότητας, δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο ανάπτυξη. Οπότε αν ο Mark Zuckerberg ξυπνήσει αύριο και συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να αγοράσεις για 120 δισ. δολάρια που δεν μπορείς να αγοράσεις για 119 δισ. δολάρια, τότε ίσως να σκεφτόταν να έβγαζε λίγο λιγότερα χρήματα, φέρνοντας σε ισορροπία την ακεραιότητα και την ανάπτυξη». 

Επιπλέον, πηγές κοντά στον Sorkin είπαν στο THR ότι πράγματι εργάζεται σε ένα τέτοιο σενάριο, αν και τόνισαν ότι είναι ακόμη νωρίς. Φήμες για ένα sequel κυκλοφορούν από το 2019, με τον Sorkin να λέει ότι έχει κάνει συζητήσεις με τον παραγωγό, Scott Rudin, γι’αυτό. Από τότε, όμως, δεν έχουμε ακούσει τίποτα νεότερο.