Το “This Town“, που θα κάνει πρεμιέρα στις 31 Μαρτίου στο BBC One και στο BBC iPlayer, είναι η τελευταία δραματική σειρά του BBC που επιμελήθηκε ο Stephen Knight, ο ιθύνων νους του “Peaky Blinders” και σεναριογράφος των ταινιών “Dirty Pretty Things” και “Eastern Promises” μεταξύ άλλων.

Στο επίκεντρό της σειράς είναι σκηνή της ska, ή αλλιώς 2-Tone, στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Με ένα καστ που περιλαμβάνει τους Michelle Dockery, Nicholas Pinnock, David Dawson, Levi Brown, Jordan Bolger, Ben Rose, Eve Austin, Freya Parks, Geraldine James, John Heffernan, Stefan Asante-Boateng, Séainín Brennan και Brendan Gibson, η σειρά εκτυλίσσεται με φόντο τις σημαντικές κοινωνικές αναταράξεις του 1981. Παρακολουθεί το ταξίδι μιας ομάδας νέων ατόμων που προσπαθούν να χαράξουν το δικό τους πεπρωμένο μέσα σε μια ταραγμένη εποχή, με τη μουσική να λειτουργεί ως φάρος ελπίδας και δεύτερης ευκαιρίας.

Το τρέιλερ του “This Town” προσφέρει μια ματιά στην ελκυστική αφήγηση της σειράς, μπλέκοντας στοιχεία από τις φυλετικές ταραχές του 1981 και τη σύγκρουση με τον IRA υπό τους παλλόμενους ρυθμούς της μουσικής ska και την παρουσία των εμβληματικών καπέλων pork pie.

Η σειρά διαθέτει πρωτότυπο soundtrack, με τον Dan Carey και τον ράπερ Kae Tempest να προσφέρουν το ταλέντο τους για να δημιουργήσουν μουσική που συντονίζεται βαθιά με τους αγώνες που δίνουν οι χαρακτήρες του “This Town”. Ο Kae Tempest εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του «για την ευκαιρία που του δόθηκε» να εντρυφήσει στον ψυχισμό του Dante Williams (Levi Brown), ενός χαρακτήρα που διχάζεται ανάμεσα στην ποίηση και τη μουσική μέσα στο χάος του περιβάλλοντός του. Επιπλέον, η τραγουδοποιός Eska έχει συνεισφέρει στο μουσικό τοπίο του “This Town”.

Κάθε ένα από τα έξι επεισόδια ολοκληρώνεται με μια διασκευή που ταιριάζει στην εποχή του και ερμηνεύεται από γνωστούς καλλιτέχνες όπως οι Celeste, Gregory Porter, Olivia Dean, Ray Laurél, Sekou και Self Esteem, προσθέτοντας ένα ακόμη επίπεδο αυθεντικότητας στη σειρά.

Με πληροφορίες από: Brooklyn Vegan