Η Ρέιτσελ Έβαν Γουντ εμφανίστηκε σε επεισόδιο του «The Drew Barrymore Show» για να συζητήσει για το «Phoenix Rising» το ντοκιμαντέρ της Έιμι Τζ. Μπεργκ, στο οποίο περιγράφει την κακοποίηση που φέρεται να υπέστη στα χέρια του πρώην συντρόφου της, Μέριλιν Μάνσον.


Η Αμερικανίδα ηθοποιός ανέφερε στην παρουσιάστρια και συνάδελφό της, Ντρου Μπάριμορ, ότι ήταν ο γιος της που την ενέπνευσε να βγει στη δημοσιότητα.

«Αυτός ήταν ο καταλύτης, πραγματικά» εξήγησε και πρόσθεσε: «σκεφτόμουν: “Πώς μπορώ να ζω με τον εαυτό μου γνωρίζοντας ότι είμαι το παράδειγμα για αυτό το νεαρό άτομο, αν δεν μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου και για τους άλλους ανθρώπους; Ειδικά σε μια εποχή όπως αυτή που ζούμε, όταν αυτά τα πράγματα ωθούνται στην επιφάνεια και τώρα είναι η ώρα για την αλήθεια και τη θεραπεία και για αυτές τις σκληρές συζητήσεις κι αν δραπετεύσω από αυτό τώρα τι θα πω στο παιδί μου. Γίνε αυτό το άτομο. Εάν έχεις το βήμα και το προνόμιο να βοηθάς άλλους ανθρώπους, χρησιμοποίησέ το. Και απλώς ένιωσα ότι έπρεπε να το κάνω”».

Αρχικά δεν είχε σκοπό να αφηγηθεί την ιστορία της σε ένα ντοκιμαντέρ.

«Όταν άρχισα να μιλάω για πρώτη φορά για την κακοποίησή μου, ήμουν ακόμα εν μέσω της επεξεργασίας της» είπε στη Ντρου Μπάριμορ.

«Όταν κατέθεσα ενώπιον του Κογκρέσου για ένα άλλο νομοσχέδιο, για τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Επιζώντων Σεξουαλικών Επιθέσεων, σκέφτηκα ότι αυτό ήταν μόνο. Νόμιζα ότι θα ήταν η μοναδική φορά που θα έλεγα την ιστορία μου. Σκέφτηκα ότι θα το αφήσω εκεί, θα φύγω, θα προχωρήσω. Και μετά όταν είδα, αφού κατέθεσα, όλες αυτές τις ιστορίες να εμφανίζονται στο διαδίκτυο, ήταν σαν να έσκασε βόμβα και μπορώ να πω από τις λεπτομέρειες στις ιστορίες τους ότι ήξεραν πράγματα που κανένας άλλος δεν ήξερε. Ήξερα ότι έλεγαν την αλήθεια. Και υπήρξε αυτή η καταπληκτική στιγμή απελευθέρωσης ότι δεν είμαι τρελή» υπογράμμισε.

«Ο τρόπος που αυτό το άτομο με κακοποιούσε ψυχικά, όποτε τον αμφισβήτησα, με έκανε να δω ότι είχα δίκιο. Ότι μπορώ να εμπιστευτώ τον εαυτό μου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ