Το φεστιβάλ οργανώνεται επ’ ευκαιρία της παγκόσμιας Διάσκεψης Our Ocean, η οποία φιλοξενείται από τη χώρα μας και θα πραγματοποιηθεί, τις ίδιες ημέρες στην Αθήνα.

Το Our Ocean Film Festival επιδιώκει την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή του κοινού στον παγκόσμιο διάλογο για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέσω της τέχνης του Κινηματογράφου. Με τον τρόπο αυτό, θεατές όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation, short videos, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις και να συνομιλήσουν με τους δημιουργούς των ταινιών, που θα παρευρίσκονται για να παρουσιάσουν την έρευνα και τα έργα τους.

Οι ελληνικές και διεθνείς παραγωγές που θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ αναδεικνύουν κρίσιμα προβλήματα αλλά και λύσεις για την προστασία των θαλασσών και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσω της προστασίας των ωκεανών.

Το πλούσιο πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το περίφημο ντοκιμαντέρ «Deep Rising» με αφηγητή τον Jason Mοmoa, το οποίο θα προλογίσουν ο σκηνοθέτης της ταινίας Matthieu Rytz και ο πρόεδρος του Παλάου, Surangel S. Whipps Jr. Επίσης θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ «Brave Blue World» με τους Liam Neeson και Matt Damon, «BLUE CARBON» του Nicolas Brown παραγωγής CNN, καθώς και το «THE PRISTINE SEAS» μία παραγωγή του National Geographic, το οποίο θα παρουσιάσει ο δημιουργός του, εξερευνητής, Enric Sala. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν και αρκετές πρεμιέρες.

Η Διάσκεψη Our Ocean ξεκίνησε το 2014, ως πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και σήμερα έχει καθιερωθεί ως ένα παγκόσμιο φόρουμ διαλόγου, που συγκεντρώνει εκπροσώπους από κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς, ακαδημαϊκούς φορείς, Μ.Κ.Ο. και νέους, με στόχο τη λήψη μέτρων για την προστασία των ωκεανών. Δέκα χρόνια μετά, η Ελλάδα ως διοργανώτρια χώρα της Διάσκεψης Our Ocean 2024 επιθυμεί να δώσει επετειακό χαρακτήρα και μέσω παράλληλων πολιτιστικών δράσεων να εμπλέξει την κοινωνία στο διάλογο για την βιώσιμη διαχείριση και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το Our Ocean Film Festival τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείων Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Οι ταινίες είναι υποτιτλισμένες στα αγγλικά.

Το διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Our Ocean διοργανώνεται με την υποστήριξη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, της Ένωσης Ελλήνων Σκηνοθετών του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας.

Our Ocean Film Festival

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ