Πρώτα υπήρχαν φήμες, μετά ήρθαν τα teasers: το εμβληματικό λογότυπο του συγκροτήματος προβλήθηκε σε διάσημα κτίρια στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Λονδίνο, το Παρίσι και άλλες μεγάλες πόλεις. Τώρα, οι Rolling Stones ανακοινώνουν επίσημα την επικείμενη κυκλοφορία του “Hackney Diamonds”, του πρώτου τους στούντιο άλμπουμ από το 2005.

Οι πλήρεις λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στην περιοχή Hackney του Ανατολικού Λονδίνου, όπου τα 3 ιδρυτικά μέλη του γκρουπ, ο Mick Jagger, ο Keith Richards και ο Ron Wood, θα δώσουν μια ζωντανή συνέντευξη στον παρουσιαστή του “Tonight Show” Jimmy Fallon. Η εκδήλωση έναρξης θα φιλοξενηθεί και θα μεταδοθεί μέσω του YouTube παγκοσμίως.

«Το Hackney μπορεί να βρίσκεται στην καρδιά του (άλμπουμ) Hackney Diamonds, αλλά αυτή είναι μια πραγματικά παγκόσμια στιγμή που θέλουμε να τη μοιραστούμε με τους θαυμαστές μας από όλο τον κόσμο μέσω του YouTube», ανέφεραν οι Rolling Stones σε δήλωσή τους τη Δευτέρα (04/09).

Το συγκρότημα ηχογραφούσε νέο ακυκλοφόρητο υλικό εδώ και πολλά χρόνια. Το 2016 «έκανε ένα διάλειμμα» από αυτό, για να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ με πρότυπα μπλουζ κομμάτια, το οποίο κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά. Αυτό που έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής είναι ότι τουλάχιστον σε ένα τραγούδι του άλμπουμ “Hackney Diamonds”, συμμετέχουν τα δύο επιζώντα μέλη των Beatles, Paul McCartney και Ringo Starr.

Το άλμπουμ θα είναι η πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος μετά τον θάνατο του Charlie Watts το 2021. O Watts, ιδρυτικού μέλους και ντράμερ των Rolling Stones, είχε παίξει σε κάθε ηχογραφημένο τραγούδι τους και από τις χιλιάδες συναυλίες τους, είχε εμφανιστεί σε όλες πλην μίας. Στην τελευταία τους περιοδεία το προηγούμενο φθινόπωρο, το συγκρότημα εμφανίστηκε με τον σπουδαίο μουσικό Steve Jordan στα ντραμς.

«Γερόλυκους της ροκ» συνηθίζουν να τους αποκαλούν τα ελληνικά μίντια. Και πράγματι, οι Stones έκαναν τακτικές περιοδείες κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα, με τον Jagger να διατηρεί σχεδόν πλήρως τη φωνητική και φυσική του ενέργεια παρά το γεγονός ότι έκλεισε τα 80 στις 26 Ιουλίου. Μετά από μια καθυστέρηση λόγω της πανδημίας, οι Rolling Stones συνέχισαν την περιοδεία τους με τίτλο No Filter στη Βόρεια Αμερική το φθινόπωρο του 2021, λίγο μετά τον θάνατο του Watts. Περίπου έναν χρόνο αργότερα ακολούθησε η πολυήμερη περιοδεία Sixty στην Ευρώπη, οπού γιόρτασαν τα 60 χρόνια από την ίδρυση του συγκροτήματος.