Εορταστική, πολιτιστική εκδήλωση, με αφορμή την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Ωδείου, με χρηματοδότηση 7 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, θα διοργανωθεί εντός του Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΔΣ Ν. Τσούχλος στον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, κατά την συνάντησή τους στα γραφεία της περιφέρειας.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής, ενέκρινε και πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 790.000 ευρώ, για την ψηφιοποίηση και αρχειοθέτηση του πολύτιμου Ιστορικού Αρχείου του Ωδείου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος του Ωδείου Γ. Ζώρας, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και η Α. Γερουλάνου, συνεργάτης του κ. Τσούχλου.

Κατά τη συζήτηση, ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στον εκσυγχρονισμό του Ωδείου και στην Εθνική Πινακοθήκη της οποίας η αναβάθμιση επίσης χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια με 18 εκατ. ευρώ, τα χαρακτήρισε ως τα πλέον εμβληματικά πολιτιστικά τοπόσημα της πρωτεύουσας, υπενθυμίζοντας ότι «η περιφέρεια τα τελευταία χρόνια διέθεσε μέσα από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 πάνω από 60 εκατ. ευρώ, για την ανάδειξη υποδομών πολιτισμού σε όλη την Αττική».

Σημειώνεται πως οι εργασίες εκσυγχρονισμού των χώρων του Ωδείου, οι οποίες παρέμεναν ημιτελείς από τα τέλη της δεκαετίας του ’70, εκτός της περάτωσης του αμφιθεάτρου «Ιωάννης Δεσποτόπουλος» δυναμικότητας 600 θέσεων μαζί με τους βοηθητικούς χώρους περιλάμβαναν και την πλήρη αναδιαμόρφωση του Κέντρου Τεχνολογίας Κ3. Επίσης του Φουαγιέ, της Νέας Σκηνής, του εστιατορίου και των λοιπών χώρων πολλαπλών χρήσεων που επιτρέπουν στο Ωδείο Αθηνών να επιτελέσει στο ακέραιο την αποστολή του ως κύτταρο τεχνών, εκπαίδευσης, καινοτομίας, δημιουργικότητας και κοινωνικής έκφρασης, τόσο για όσους δραστηριοποιούνται σε αυτό, όσο και για τους χιλιάδες επισκέπτες που θα απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας παραστάσεις και δραστηριότητες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ