Μετά από τρεις δεκαετίες παραγωγής μεγάλων και μυθικών ταινιών για τις οποίες μιλάει όλη η βιομηχανία, ο δις βραβευμένος με Όσκαρ Quentin Tarantino αποκάλυψε ποιο ελπίζει να είναι το επόμενο πρότζεκτ του: μια τηλεοπτική σειρά.

Ακολουθώντας τα βήματα πολλών μεγάλων σκηνοθετών – Barry Jenkins, Ava DuVernay, Luca Guadagnino – ο Tarantino αναμένεται να στραφεί στη μικρή οθόνη για μια μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων το επόμενο έτος.

Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ο κριτικός κινηματογράφου Elvis Mitchell στη Νέα Υόρκη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, για την προώθηση του νέου βιβλίου του “Tarantino Cinema Speculation”. Εκεί, συζήτησαν για τα επερχόμενα έργα του Tarantino και για το πώς βλέπει το μέλλον του.

Ο σκηνοθέτης έχει κάνει μόλις εννέα ταινίες από την εποχή που έφερε την επανάσταση στον κινηματογράφο με το “Reservoir Dogs”, το 1992. Ως γνωστόν ήθελε να κάνει 10 και να αποσυρθεί, πράγμα που σημαίνει πως ό,τι κι αν έρθει στη συνέχεια, πιθανόν να είναι το τελευταίο του πρότζεκτ.

Αλλά ευτυχώς για εμάς, αυτό θα καθυστερήσει λίγο με την στροφή τους προς την τηλεόραση. Μέχρι στιγμής, ξέρουμε πολύ λίγα πράγματα γι’ αυτή, αφού κρατάει σκόπιμα μυστικές τις λεπτομέρειες της πλοκής και της παραγωγής και ελπίζει να ξεκινήσει τα γυρίσματα στις αρχές του 2023.

Ο Tarantino έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με την τηλεόραση, αλλά μόνο για λίγο, κάνοντας guest σκηνοθεσία για σειρές όπως το “ER” και το “CSI”. Νωρίτερα φέτος, φήμες ήθελαν τον Tarantino να έχει υπογράψει για τη σκηνοθεσία δύο επεισοδίων μιας επανεκκίνησης του αστυνομικού δράματος “Justified” του FX, αλλά αυτό φαίνεται να έχει πέσει στο κενό, καθώς τα γυρίσματα της σειράς ξεκίνησαν τον Μάιο.

Υπήρχαν και άλλα σχέδια που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Elvis Mitchell. Ένα από αυτά ήταν ένα μη υλοποιημένο θεατρικό έργο που έγραψε πριν κυκλοφορήσει το “Once Upon a Time… in Hollywood”. Επίσης, αποκάλυψε το κόμικ πρότζεκτ που θα επέλεγε να διασκευάσει αν του δινόταν η ευκαιρία. Το “Sgt. Fury and His Howling Commandos” της Marvel. Το κόμικ, περιέργως, επικεντρώνεται στον χαρακτήρα που υποδύεται ο Samuel L. Jackson στις ταινίες της Marvel, πράγμα που σημαίνει ότι θα ήταν κάτι σαν επανασύνδεση για τον σκηνοθέτη και τον πρωταγωνιστή των ταινιών “Django Unchained” και “Pulp Fiction”.

Πηγή: Vice.com