Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του ως διακεκριμένος σκηνοθέτης, ο Quentin Tarantino έχει αντιμετωπίσει κάθε είδους κριτική. Ενώ κάποιοι έχουν διαμαρτυρηθεί για τις γραφικές απεικονίσεις της κινηματογραφικής βίας στις ταινίες του, άλλοι έχουν ισχυριστεί ότι ο Tarantino είναι περισσότερο σινεφίλ παρά καλλιτέχνης.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης εμφάνισής του στη σειρά ομιλιών του Chris Wallace στο HBO Max “Who’s Talking to Chris Wallace”, ο Tarantino κλήθηκε να απαντήσει σε ορισμένες από αυτές τις κατηγορίες. Μιλώντας στον Tarantino, ο Wallace είπε (μέσω του Variety): «Όταν οι άνθρωποι λένε “Λοιπόν, υπάρχει πάρα πολλή βία στις ταινίες του. Χρησιμοποιεί το n-word πολύ συχνά.” Τι λες;»

Ο σκηνοθέτης υποστήριξε ότι δεν έχει τίποτα για να απολογηθεί και συμβούλεψε τους κριτικούς να αποφύγουν τις ταινίες του εάν έχουν πρόβλημα με αυτά τα πράγματα. Ο Tarantino απάντησε: «Θέλεις να δεις [κάτι άλλο]. Τότε δες κάτι άλλο. Αν έχετε πρόβλημα με τις ταινίες μου, τότε δεν είναι οι ταινίες που πρέπει να δείτε. Προφανώς, δεν τις φτιάχνω για εσάς».

Σε προηγούμενες περιπτώσεις, ο Tarantino έχει επίσης επικριθεί από άλλα μεγάλα ονόματα, όπως ο Spike Lee, ο οποίος επεσήμανε επίσης την «υπερβολική» χρήση του n-word στις ταινίες του Tarantino. Τα σχόλια του Lee εξόργισαν τόσο πολύ τον Tarantino που σκέφτηκε πραγματικά…να τις παίξει με τον Lee.

Ωστόσο, οι συνάδελφοι του Tarantino τον υπερασπίστηκαν. Ο Samuel L. Jackson είπε στο Esquire: «Είναι βλακείες. Δεν μπορείς απλώς να πεις σε έναν σεναριογράφο ότι δεν μπορεί να μιλήσει, να γράψει τις λέξεις, να βάλει τις λέξεις στο στόμα των ανθρώπων από συγκεκριμένες εθνότητες, κατά τον τρόπο που οι ίδιοι χρησιμοποιούν αυτές τις λέξεις. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, γιατί τότε γίνεται ψέμα. Δεν είναι ειλικρινές. Απλώς δεν είναι ειλικρινές».

Πηγή: Far Out Magazine