Ένα ριμέικ του θρίλερ Vertigo του 1958 του Αlfred Hitchcock βρίσκεται στα σκαριά με τον Robert Downey Jr.  να είναι υποψήφιος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα , η Paramount Pictures έδωσε το πράσινο φως στην ταινία με τον πρωταγωνιστή του Iron Man να είναι παραγωγός και ενδεχομένως να ενσαρκώσει το ρόλο του πρώην αστυνομικού ντετέκτιβ που στην κλασική ταινία είχε υποδυθεί ο James Stewart.

Το σενάριο θα επιμεληθεί ο Steven Knight, γνωστός για τη δημιουργία της επιτυχημένης σειράς του BBC, Peaky Blinders. Η είδηση έρχεται μόλις μια μέρα αφότου δημοσιέυματα αποκαλύπτουν ότι ο Knight προσλήφθηκε για να γράψει μια νέα ταινία Star Wars της Lucasfilm, αφού οι σεναριογράφοι Damon Lindelof και Justin Britt-Gibson αποχώρησαν από το έργο.

Το Vertigo, βασισμένο στο γαλλικό μυθιστόρημα D’entre les morts, έλαβε μικτές κριτικές κατά την κυκλοφορία, με τους κριτικούς να παραπονιούνται για τη διάρκεια και τον ρυθμό του, αλλά σύντομα έγινε μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες του Hitchcock. Στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της Sight & Sound για τις καλύτερες ταινίες που έγιναν ποτέ, ήταν στη δεύτερη θέση.

Το Vertigo, αφηγείται την ιστορία του Σκότι, ενός πρώην αστυνομικού του Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος έχει αποχωρήσει  από την ενεργό δράση, μετά από σοκ που υπέστη κατά τη διάρκεια του καθήκοντος, και του προκάλεσε υψοφοβία, κρίσεις πανικού και ιλίγγους. Όταν ένας φίλος του αναθέτει την παρακολούθηση της γυναίκας του, εκείνος την ερωτεύεται, αλλά όταν η νεαρή γυναίκα αυτοκτονεί, οι φόβοι του τον καθιστούν αδύναμο να τη σώσει.

Τα προηγούμενα ριμέικ της δουλειάς του σκηνοθέτη περιλαμβάνουν το 1998 Psycho του Gus Van Sant, το οποίο έλαβε αρνητικές κριτικές αλλά έκτοτε έχει κερδίσει πιστούς θαυμαστές και την ίδια χρονιά, το A Perfect Murder υπό τον Michael Douglas, μια νέα εκδοχή του Dial M for Murder.

Το Vertigo είχε ξαναδημιουργηθεί το 1965 ως θρίλερ με τίτλο Kalangarai Vilakkam στη γλώσσα Ταμίλ και αποτέλεσε επίσης έμπνευση για την ταινία του 1976 του Brian de Palma, Obsession. Πέρυσι βγήκε επίσης μια εκδοχή του σε βιντεοπαιχνίδι η οποία πήρε πολύ αρνητικές κριτικές.

Πηγή: Deadline, The Guardian