Τον Ιανουάριο του 2022, ο Neil Young αποφάσισε να αποσύρει τη μουσική του από το Spotify λόγω παραπληροφόρησης σχετικά με το εμβόλιο που διαδόθηκε μέσω της αποκλειστικής φιλοξενίας της πλατφόρμας του podcast του Joe Rogan, “The Joe Rogan Experience”. Πρόσφτα, το Spotify διαπραγματεύτηκε μια συμφωνία με τον Rogan που θα επιτρέψει σε άλλα μέσα να μεταδίδουν το ” The Joe Rogan Experience”. Ως εκ τούτου, ο Young αποφάσισε να επαναφέρει τη μουσική του στο Spotify.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα Neil Young Archives. Ο Neil Young συνέχισε λέγοντας πως ελπίζει ότι το Spotify θα στραφεί σε μουσική υψηλής ανάλυσης, δίνοντας την αντίστοιχη ποιότητα σε όλο τον κόσμο.:

«Η απόφασή μου έρχεται καθώς οι μουσικές υπηρεσίες Apple και Amazon έχουν αρχίσει να προσφέρουν τις ίδιες δυνατότητες podcast παραπληροφόρησης με τις οποίες είχα αντιταχθεί στο SPOTIFY. Δεν μπορώ απλώς να αφήσω την Apple και το Amazon, όπως έκανα το Spotify, επειδή η μουσική μου θα είχε πολύ μικρή έξοδο ροής στους λάτρεις της μουσικής, επομένως επέστρεψα στο Spotify, με ειλικρινή ελπίδα ότι η ποιότητα ήχου του Spotify θα βελτιωθεί και οι άνθρωποι θα μπορούν να ακούστε και νιώστε όλη τη μουσική όπως τη φτιάξαμε. Το Qobuz και το Tidal, όπου παρουσιάζεται η μουσική μου, είναι όλα High res επίσης.

Ελπίζω όλοι οι εκατομμύρια χρήστες του Spotify να απολαύσετε τα τραγούδια μου! Τώρα θα είναι όλοι εκεί για εσάς εκτός από τον πλήρη ήχο που δημιουργήσαμε. Ας ελπίσουμε ότι το Spotify θα στραφεί στο Hi Res ως απάντηση και θα προσφέρει όλη τη μουσική σε όλους. Spotify, μπορείς να το κάνεις! Γίνε πραγματικά νούμερο 1 από κάθε άποψη. Έχετε τη μουσική και τους ακροατές!!!! Ξεκινήστε με ένα περιορισμένο επίπεδο Hi res και δημιουργήστε από εκεί!

Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας παιδιά!»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ