Ο Marilyn Manson βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση από τη Jane Doe που ισχυρίζεται ότι την κακοποίησε όταν ήταν ανήλικη. Ο μουσικός, το όνομα του οποίου είναι Brian Warner, κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση και σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας σε μήνυση που κατατέθηκε στη Νέα Υόρκη στις 30 Ιανουαρίου. Ο Warner αρνήθηκε τους ισχυρισμούς σε μια δήλωση που δόθηκε στο The Cut από τον δικηγόρο του, Howard King, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς «μοχθηρά ψέματα».

Στη μήνυση, όπως αναφέρει το Rolling Stone, η Doe ισχυρίζεται ότι ήταν 16 ετών όταν γνώρισε για πρώτη φορά τον Manson το 1995 σε μια συναυλία στο Ντάλας, όπου την κάλεσε στο λεωφορείο της περιοδείας του. Αφού ζήτησε συγκεκριμένα να μάθει το όνομα, την ηλικία, τη διεύθυνση κατοικίας και τον αριθμό τηλεφώνου της, υποστηρίζει η αγωγή, ο Manson «προέβη σε διάφορες πράξεις εγκληματικής σεξουαλικής συμπεριφοράς στην ενάγουσα, η οποία ήταν παρθένα εκείνη την εποχή, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, της εξαναγκαστικής συνουσίας και της κολπικής διείσδυσης» και γέλασε μαζί της όταν τελείωσε.

Η ενάγουσα ισχυρίζεται επίσης ότι ένα μέλος της μπάντας ήταν μάρτυρας της επίθεσης και ότι ο Manson απείλησε να σκοτώσει την ίδια και την οικογένειά της αν έλεγε σε κανέναν τι συνέβη. Στη συνέχεια δόθηκε στην Doe ένας αριθμός με τον οποίο μπορούσε να επικοινωνήσει με τον Manson και εβδομάδες αργότερα, ο μουσικός άρχισε να την καλεί στο σπίτι της και να επικοινωνεί μαζί της μέσω ίντερνετ. Η αγωγή αναφέρει ότι η Doe άρχισε να κάνει χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ μετά την επίθεση.

Η 16χρονη Doe θα συναντηθεί ξανά με τον Manson σε μια συναυλία στη Νέα Ορλεάνη, έχοντας λάβει δωρεάν εισιτήρια. Η μήνυση αναφέρει: «Ο εναγόμενος Warner στη συνέχεια έγινε πιο επιθετικός και επιτέθηκε ξανά σεξουαλικά στην ενάγουσα, περιλαμβάνοντας φιλιά, δάγκωμα του στήθους της, στοματική συνουσία και διείσδυση». Η Doe συνέχισε να παραμένει σε επαφή με τον Warner, και συναντήθηκε ξανά μαζί του τον Μάρτιο του 1999 στην περιοδεία του. Όπως σημειώνεται στην αγωγή, η Doe ήταν «εθισμένη στα ναρκωτικά και το αλκοόλ που χρησιμοποιούσε για να αυτοθεραπεύεται» και ήταν «ευάλωτη στην επιρροή από τη δύναμη και τη διασημότητα του κατηγορούμενου Warner».

Μόλις μπήκε στην περιοδεία, ο Manson άρχισε να την «να την παρενοχλεί και να την κακοποιεί σεξουαλικά», ενώ φέρεται να την προμήθευε με ναρκωτικά. Η καταγγελία ισχυρίζεται επίσης ότι ο Manson «εκφοβίζει και ελέγχει ψυχολογικά την ενάγουσα», στρέφοντάς την εναντίον της οικογένειάς της και απομονώνοντάς την από κάθε σύστημα υποστήριξης.

Καθώς η περιοδεία του Manson το 1999 συνεχιζόταν, η Doe λέει ότι συνέχισε να την εξαναγκάζει σε σεξ, τόσο με τον ίδιο όσο και με άλλα μέλη ή βοηθούς του συγκροτήματος. «Ο εναγόμενος Warner έλεγχε τι μπορούσε να κάνει η ενάγουσα, ποιος μπορούσε να αγγίξει την ενάγουσα και με ποιον ήθελε να είναι σεξουαλικά η ενάγουσα, ενώ παράλληλα παρείχε στην ενάγουσα ναρκωτικά», αναφέρεται στην καταγγελία.

Η Interscope και η Nothing Records κατονομάζονται επίσης ως εναγόμενοι στην αγωγή. Μεταξύ άλλων ισχυρισμών, η αγωγή κατηγορεί τις επιχειρήσεις για αμέλεια, αναφέροντας εν μέρει ότι οι Interscope και Nothing Records «γνώριζαν ή θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι ο εναγόμενος Warner ήταν κατά συρροή σεξουαλικός θηρευτής και/ή επιτέθηκε σεξουαλικά σε παιδιά και γυναίκες». Η Karen Barth Menzies, μία από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την Doe, δήλωσε στο Rolling Stone, ότι με τη συμπερίληψη των Interscope και Nothing Records ως κατηγορουμένων, ήλπιζαν να φέρουν κάποια υπευθυνότητα στη μουσική βιομηχανία στο σύνολό της.

«Αυτή η αγωγή ξεπερνά τον κατονομαζόμενο και στοχεύει τις δισκογραφικές εταιρείες που επωφελήθηκαν από την εγκληματική συμπεριφορά του καλλιτέχνη τους», είπε. «Και είναι ένα κατηγορητήριο για τη μουσική βιομηχανία για τη διατήρηση μιας κουλτούρας που εξυμνεί, προστατεύει και επιτρέπει τα σεξουαλικά αρπακτικά».

Τέλος, η μήνυση κατηγορεί επίσης τη Warner ότι προσπάθησε να παρενοχλήσει και να τρομάξει την Jane Doe, αφού άρχισε να προβάλλει δημοσίως ισχυρισμούς εναντίον του μουσικού το 2021, ακολουθώντας τα βήματα της Evan Rachel Wood. Ισχυρίζεται ότι δέχτηκε doxxed και παρενοχλήθηκε από φανς στο διαδίκτυο, και λέει ότι η Warner την στόχευσε συνεργαζόμενη απευθείας με έναν YouTuber «ο οποίος έχει επωφεληθεί από την απαξίωση, την ενοχοποίηση των θυμάτων και την ντροπή των θυμάτων του εναγομένου Warner». Η Doe ζητά απροσδιόριστη αποζημίωση.

Σε δήλωση που δόθηκε στο The Cut, ο δικηγόρος του Manson, Howard King, δήλωσε ότι ο μουσικός δεν γνωρίζει την κατήγορό του και «δεν θυμάται να την έχει συναντήσει ποτέ πριν από 28 χρόνια». Ο King συνέχισε, κατηγορώντας την Doe ότι προχωράει σε αντικρουόμενες ιστορίες στις εφημερίδες, σε συνεντεύξεις και σε podcast, καθώς και για «εκτεταμένη συμπαιγνία με άλλους ψευδοκατηγορούμενους». Η δήλωση καταλήγει: «Ο Brian δεν θα υποκύψει σε αυτόν τον εκβιασμό – και ούτε τα δικαστήρια θα την πατήσουν».

Αυτή είναι η πέμπτη μήνυση που κατατίθεται εναντίον του Manson για σεξουαλική επίθεση, αν και ο ίδιος έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, εκδίδοντας μια δήλωση στην οποία δηλώνει ότι όλες οι «στενές σχέσεις» του ήταν «απολύτως συναινετικές».

Πρόσφατα κατέληξε σε διακανονισμό με την ηθοποιό Esmé Bianco, η οποία τον κατηγόρησε δημοσίως για επίθεση και ψυχολογική κακοποίηση το 2021. Εν τω μεταξύ, τον περασμένο χρόνο, μια αγωγή που είχε καταθέσει η Ashley Moran Smithline απορρίφθηκε χωρίς επιφύλαξη, ενώ μια άλλη που είχε καταθέσει η Ashley Walters, πρώην βοηθός του μουσικού, απορρίφθηκε λόγω παραγραφής. Ο Manson μάχεται αυτή τη στιγμή σε μια αγωγή από μια άλλη γυναίκα που ισχυρίζεται ότι τη βίασε το 2011 στο σπίτι του και μηνύει την Evan Rachel Wood για δυσφήμιση.