Τον θαυμασμό του για τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ (Robert Downey Jr.) εξέφρασε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν (Christopher Nolan). Ο Νόλαν είπε ότι πάντα ήθελε να συνεργαστεί με τον Ντάουνι λόγω της «γενναιοδωρίας» και του «χαρίσματός» του. Ο σκηνοθέτης συνέχισε λέγοντα ότι η επιλογή του Ντάουνι ως Iron Man ήταν μια από τις πιο σωστές επιλογές που έγιναν ποτέ.

«Με οποιονδήποτε συνεργάζεσαι, με ηθοποιούς… ψάχνεις για κάποιο είδος σύνδεσης συναισθηματικής, με ενσυναίσθηση», είπε ο Νόλαν σχετικά με τον Ντάουνι. «Αναζητάς κάποιου είδους γενναιοδωρία. Έχει αυτή την απίστευτη γενναιοδωρία πνεύματος. Σημαίνει ότι όταν βρίσκεται σε μια σκηνή με άλλους ανθρώπους, φροντίζει να κάνουν όλοι το καλύτερό τους, ότι όλοι μπορούν να φέρουν τον καλύτερό τους εαυτό στο τραπέζι. Τους βοηθά να ξεκαθαρίσουν αυτές τις συναισθηματικές συνδέσεις».

«Πάντα ήθελα να δουλέψω μαζί του. Πάντα το έβλεπα αυτό στη δουλειά του», πρόσθεσε ο Νόλαν. «Και έχει τέτοιο χάρισμα όπως ο Τόνι Σταρκ. Ο ρόλος του Iron Man είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις για κάστινγκ που έχουν ληφθεί ποτέ στην ιστορία του κινηματογράφου».

Πηγή: ΑΠΕ