Ένα ημιτελές country άλμπουμ της δεκαετίας του 1970 σε παραγωγή του Brian Wilson θα κυκλοφορήσει επιτέλους το 2025. Ένα νέο αφιέρωμα από το Rolling Stone επισημαίνει ότι η βαθιά τομή της ιστορίας των Beach Boys, με τίτλο Cows in the Pasture, θα φτάσει “κάποια στιγμή” το επόμενο έτος, μαζί με μια συνοδευτική docu-series που θα επικεντρώνεται στη ζωή και το έργο του μακροχρόνιου μάνατζερ των Beach Boys, Fred Vail.

Σύμφωνα με το αφιέρωμα, ο Wilson πλησίασε τον Vail με την ιδέα να ”κόψει” έναν country δίσκο στις αρχές της δεκαετίας του ’70, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος δεν είχε καμία επίσημη εμπειρία στο τραγούδι. “Είπα στον [Wilson], “Έχεις γράψει καθόλου τραγούδια κάντρι;””. Ο Vail, που σήμερα είναι 79 ετών, δήλωσε στο Rolling Stone. “Και μου είπε, ”Λοιπόν, όχι”. Του είπαQ ”Έχεις καμιά ιδέα για το ποιους θα ήθελες να χρησιμοποιήσεις ως μουσικούς;”. Είπε, ”Όχι. Έχω δουλέψει μόνο με τους Wrecking Crew ως επί το πλείστον. Βρίσκεις τα τραγούδια. Επιλέγεις τους μουσικούς. Θα πάμε στο στούντιο του Wally Heider. Θα αρχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στο άλμπουμ””.

Τόσο απλά!

Ο Vail και ο Wilson φέρεται να άρχισαν να συνθέτουν υλικό όταν δεν δούλευαν με τους Beach Boys πάνω σε αυτό που θα γινόταν το LP Sunflower του 1970.
Ωστόσο, το Cows in the Pasture μπήκε στο ράφι αφού ο Wilson “έχασε το ενδιαφέρον του” και πριν ο Vail μπορέσει να βάλει στην κασέτα κάτι περισσότερο από τα φωνητικά του. “Αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα”, θυμάται ο Vail για τον Wilson.”Είχε πάρει πολύ βάρος και κοιμόταν αργά στο μεγάλο του κρεβάτι. Υπήρχαν πολλά πράγματα που τον απασχολούσαν προσωπικά και δεν είχε κανένα ενδιαφέρον να το τελειώσει εκείνη τη στιγμή, οπότε οι κασέτες πήγαν στο θησαυροφυλάκιο στο γραφείο των Beach Boy”.

Τώρα, ο Vail θα δει το Cows in the Pasture να ολοκληρώνεται με τη βοήθεια του παραγωγού Sam Parker από το Nashville.Τα ορχηστρικά της δεκαετίας του 1970 θα κοσμήσει μια ομάδα καλεσμένων τραγουδιστών, η οποία, όπως λέει ο παραγωγός, περιλαμβάνει “θρύλους της country μουσικής”, “θρύλους του rock & roll, της σύγχρονης country, αλλά και αστέρες της pop”. Ο Parker επιβεβαίωσε επίσης τη συμμετοχή του T Bone Burnett.

Ο Wilson θα είναι εκτελεστικός παραγωγός του άλμπουμ και θα συνεισφέρει φωνητικά σε ένα από τα τραγούδια.“Ο Fred πάντα αγαπούσε την country μουσική και ήταν μεγάλος τύπος του ροντέο”, δήλωσε στο Rolling Stone.”Είναι ένας φοβερός τύπος, ένας φοβερός διοργανωτής και χαίρομαι που βγαίνει το άλμπουμ του”. Η δεύτερη σύζυγος του Wilson και μακροχρόνια μάνατζερ του, Melinda Ledbetter, απεβίωσε στα τέλη Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από το Exclaim