Ο αρχηγός του θρυλικού συγκροτήματος της ροκ Guns N’ Roses Αxl Rose, ο Αμερικανός William Bruce Rose όπως είναι το πραγματικό του όνομα, κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση το 1989 από ένα μοντέλο, την Αμερικανίδα Sheila Kennedy, σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο της Νέας Υόρκης, που δόθηκε στη δημοσιότητα από εξειδικευμένα ΜΜΕ.

Ο δικηγόρος του frontman των Guns N’ Roses, Axl Rose, απέρριψε την αγωγή,  λέγοντας ότι πρόκειται για «φανταστικούς ισχυρισμούς».

Η αγωγή κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης στις 22 Νοεμβρίου από την ηθοποιό και μοντέλο Sheila Kennedy, η οποία ισχυρίζεται ότι ο τραγουδιστής – πραγματικό όνομα William Bruce Rose – της επιτέθηκε βίαια σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου το 1989, έπειτα από μια γνωριμία σε νυχτερινό κέντρο, με αποτέλεσμα να διαγνωστεί «άγχος και κατάθλιψη».

Η ίδια ισχυρίζεται ότι ο Axl Rose χρησιμοποίησε τη “φήμη, το κύρος και τη δύναμή του” ως αστέρας της μουσικής για να «αποκτήσει πρόσβαση για να τη χειραγωγήσει, να την ελέγξει και να της επιτεθεί βίαια σεξουαλικά», υποστηρίζει η αγωγή.

«Με απλά λόγια, αυτό το περιστατικό δεν συνέβη ποτέ», δήλωσε ο Άλαν Γκούτμαν, δικηγόρος του Axl Rose, σε δήλωση που δόθηκε στο πρακτορείο ειδήσεων PA.

Ο κ. Gutman συνέχισε: «Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτοί οι φανταστικοί ισχυρισμοί κατατέθηκαν μία ημέρα πριν από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής της αγωγής στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης».

“Αν και δεν αρνείται την πιθανότητα ύπαρξης κάποιας φωτογραφίας θαυμαστή που μπορεί να τραβήχτηκε περαστικά, ο κ. Rose δεν θυμάται να έχει συναντήσει ποτέ ή να έχει μιλήσει μαζί της και δεν είχε ακούσει ποτέ για αυτούς τους φανταστικούς ισχυρισμούς πριν από σήμερα».

«Ο κ. Rose είναι βέβαιος ότι η υπόθεση αυτή θα επιλυθεί υπέρ του».

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ως αποτέλεσμα της σεξουαλικής κακοποίησης και επίθεσης, η κ. Kennedy υπέστη «σοβαρή συναισθηματική, σωματική, οικονομική και ψυχολογική δυσφορία».

Έρχεται καθώς ο νόμος της Νέας Υόρκης για τους ενήλικες επιζώντες λήγει την Πέμπτη.

Πρόκειται για έναν νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι και επιτρέπει ένα προσωρινό παράθυρο για όσους ισχυρίζονται ότι υπέστησαν σεξουαλική επίθεση και έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν μηνύσεις μετά τις συνήθεις προθεσμίες της πολιτείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Press Association