Ο Scott Kelly, συν-ιδρυτής και τραγουδιστής του καλιφορνέζικου metal συγκροτήματος Neurosis, παραδέχτηκε ότι ασκούσε “συναισθηματική, οικονομική, λεκτική και σωματική κακοποίηση” στη σύζυγο και τα παιδιά του. Μετά την παραδοχή του, ο Kelly ανακοίνωσε ότι “αποσύρεται 100% και οριστικά από την επαγγελματική του δραστηριότητα ως μουσικός”, προσθέτοντας ότι: «Η μόνη μου εστίαση για το υπόλοιπο της ζωής μου είναι να φροντίζω την οικογένειά μου, να τους επιτρέπω ασφαλή χώρο για να θεραπευτούν και να ξαναχτίσω την εμπιστοσύνη τους».

Σε μια μακροσκελή δήλωση που αναρτήθηκε στο Facebook, ο Kelly δήλωσε ότι αισθάνθηκε υποχρεωμένος να «βάλει τα πράγματα στη θέση τους» αφού «η αλήθεια άρχισε να διαρρέει ότι υπήρξαν άνθρωποι που προσπάθησαν να κατηγορήσουν τη σύζυγό μου για την κακοποίησή μου για να μου δώσουν μια διέξοδο και [sic] άνθρωποι που διέδωσαν γελοίες και επιζήμιες φήμες για εκείνη».

«Όταν έγινα παρανοϊκός ότι ο κόσμος θα μάθαινε [για την κακοποίηση], βρήκα τρόπους να κρατήσω τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου μακριά από τη δουλειά και το σχολείο και δημιούργησα διαχωρισμούς με φίλους και μέλη της οικογένειας», έγραψε ο Kelly. «Έπαθα εμμονή με τον έλεγχο και χρησιμοποίησα απειλές, χειραγώγηση, απειλές αυτοτραυματισμού και αυτοκτονίας, προκάλεσα σωματική βλάβη σε ανθρώπους και τη φήμη τους, όλα για να διατηρήσω αυτόν τον έλεγχο».

Εξηγώντας την απόφασή του να τερματίσει τη μουσική του καριέρα, ο Kelly είπε: «Τώρα ξέρω ότι το να επιλέξω να ζήσω μια δημόσια ζωή και να βρίσκομαι στη σκηνή ήταν η χειρότερη απόφαση που θα μπορούσα να πάρω, δεδομένου αυτού που είμαι. Κρύφτηκα πίσω από την προσοχή και έναν αβάσιμο σεβασμό και θαυμασμό. Χρησιμοποίησα την κοινωνική μου θέση για να χειραγωγήσω άμεσα και έμμεσα όλους εσάς και να κρύψω την κακοποίηση της οικογένειάς μου. Έπαιρνα ικανοποίηση από την εξαπάτησή μου και τον αντιληπτό έλεγχο όλων των εμπλεκομένων. Έχω αποσυρθεί 100% μόνιμα από την επαγγελματική μου δραστηριότητα ως μουσικός. Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να βρίσκονται σε μια σκηνή όπως αυτή όπου δεν υπάρχει καμία λογοδοσία και να διατηρούν την ακεραιότητά τους. Εγώ δεν μπορώ».