Οι θαυμαστές του David Lynch αναφέρουν ότι «χάνουν το μυαλό τους» μετά την κυκλοφορία φημών ότι ο σκηνοθέτης γύρισε κρυφά ταινία που θα κάνει πρεμιέρα φέτος.

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης γύρισε το μεγάλου μήκους φιλμ «Inland Empire» το 2006, τα 18 επεισόδια της σειράς «Twin Peaks: The Return» το 2017, καθώς και μια σειρά από ταινίες μικρού μήκους.

Σύμφωνα με το Variety που επικαλείται «καλά ενημερωμένες πηγές», το επόμενο πρότζεκτ του Λιντς πρόκειται να κάνει ντεμπούτο στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών.

Το πρότζεκτ θα έχει τη μορφή ταινίας μεγάλου μήκους και περιλαμβάνει τη Laura Dern σε έναν απροσδιόριστο ρόλο, μαζί με άλλους «τακτικούς συνεργάτες του Lynch».

Οι θαυμαστές δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την προοπτική με αναρτήσεις στα social media, με έναν από τους πιστούς οπαδούς του σκηνοθέτη να γράφει: «Χάνω το μυαλό μου».

«Είναι η καλύτερη είδηση που έχω ποτέ ακούσει» έγραψε χρήστης στο Twitter.

«Ω, νέα ταινία του Ντέιβιντ Λιντς!» έγραψε άλλος. «Έγινε αμέσως η ταινία για την οποία είμαι πιο ενθουσιασμένος» αναφέρεται σε άλλο σχόλιο.

…και ήρθε η διάψευση

Δυστυχώς, ο ίδιος ο σκηνοθέτης διέψευσε το δημοσίευμα επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία ταινία.

«Είναι φήμη. Οπότε ορίστε. Δεν υπάρχει (ταινία). Δεν έχω κάποιο project. Δεν παρουσιάζω κάτι στις Κάννες. Δυστυχώς» είπε σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly.

«Υπάρχει κάτι καινούριο, αλλά δεν είναι δικό μου. Δεν ξέρω ποιου είναι. Λένε ότι υπάρχει κάτι νέο στις Κάννες και δεν λένε ποιου είναι και κάποιοι νόμιζαν ότι ήταν δική μου ταινία, αλλά δεν είναι. Οπότε θα περιμένουμε και θα δούμε ποιου είναι» κατέληξε ο David Lynch.

Το φετινό Φεστιβάλ Καννών διαρκεί από τις 17 έως τις 28 Μαΐου 2022.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Pitchfork