Στρωμένη με τσιμέντο και έχοντας χαλύβδινο φινίρισμα είναι η μπουτίκ που έχει εγκαινιάσει στο SoHo της Νέας Υόρκης ο οίκος  KHAITE ενώ ένα αειθαλές δέντρο είναι φυτεμένο στο ισόγειό της.

Την μπουτίκ σχεδίασαν η ιδρύτρια και διευθύντρια δημιουργικού της φίρμας Catherine Holstein και ο σύζυγός της, αρχιτέκτονας με βάση τη Νέα Υόρκη Griffin Frazen.

Η μπουτίκ καταλαμβάνει ένα κτήριο με κολόνες κορινθιακού ρυθμού στο SoHo το οποίο είχε σχεδιάσει το 1871 ο Γερμανός αρχιτέκτονας Henry Fernbach. Η περιοχή συνδέεται με την ίδρυση της φίρμας.

«Κάθε στοιχείο της KHAITE είναι διαμορφωμένο από τη Νέα Υόρκη και ξεκινήσαμε να κάνουμε αυτόν τον χώρο φόρο τιμής στην πολιτιστική κληρονομιά του SoHo. Όταν εγκαταστάθηκα στη Νέα Υόρκη πριν είκοσι χρόνια, αυτό το οικοδομικό τετράγωνο της Mercer Street ήταν η πύλη εισόδου μου στην πόλη και το SoHo είναι εκεί που γεννήθηκε η KHAITE. Το πρώτο μας ντιζάιν στούντιο ήταν πιο κάτω στον δρόμο» εξήγησε η Holstein.

Και τα 371 τετραγωνικά του ισογείου είναι αφιερωμένα στη λιανική ενώ το υπόγειο διατηρείται ως χώρος εργασιών και ιδιωτικών συναντήσεων. Η αισθητική προσέγγιση των Holstein και Frazen οδήγησε στο να επενδυθεί το κατάστημα με υλικά που χαρακτηρίζουν το Μεγάλο Μήλο – ατσάλι, γυαλί, εγχυμένο μπετόν, στρωμένο τσιμέντο και γύψος – με αποτέλεσμα να δίνει μια βιομηχανική και μονολιθική όψη στον χώρο .

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dezeen (@dezeen)

Πριν αρχίσει να υποδέχεται κοινό, η μπουτίκ φιλοξένησε το show για την κολεξιόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2023 της φίρμας· η επίσκεψη στον λογαριασμό της KHAITE στο Instagram  δίνει δυνατότητα πρώτης γνωριμίας με τις δημιουργίες της.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ