Μουσείο για τον αείμνηστο μπασίστα των Metallica Cliff Burton πρόκειται να εγκαινιαστεί στο Ljungby της Σουηδίας, κοντά στον τόπο του θανατηφόρου δυστυχήματος με λεωφορείο που στοίχισε τη ζωή του θρύλου της metal το 1986.

Ο δήμος του Ljungby ανακοίνωσε ότι οι πύλες του Μουσείου Cliff Burton θα ανοίξουν στις 14 Μαΐου με χρηματοδότηση κατά ένα μέρος από τη σουηδική κυβέρνηση.

Στο μουσείο θα στεγαστούν συλλογή φωτογραφιών, άλμπουμ, αφίσες και αποκόμματα εισιτηρίων και θα προβάλλονται συνεντεύξεις και εικόνες του πρώτου φωτογράφου που έφθασε στο σημείο της σύγκρουσης, του Lennart Wennberg της εφημερίδας Expressen.

Θα παρουσιάζεται επιπλέον μια ταινία με αναμνήσεις από τους πρώτους διασώστες που βρέθηκαν στην περιοχή, καθώς και μια σκηνή στην οποία θα αναπαράγεται η τελευταία εμφάνιση του μπασίστα μαζί με τους Metallica στη Στοκχόλμη.

Αντίγραφα του μπάσου του Burton, καθώς και των ντραμς του Lars Ulrich από τη συναυλία, καθώς και αφίσα που φέρει το τελευταίο αυτόγραφο του μπασίστα είναι μεταξύ των εκθεμάτων.

Στην τελετή εγκαινίων του μουσείου, ο συντάκτης του περιοδικού Bass Player Joel McIver -ο οποίος έγραψε τη βιογραφία του Burton το 2009 με πρόλογο από τον Kirk Hammett των Metallica- θα μιλήσει για την κληρονομιά του εκλιπόντος μουσικού.

«Θέλουμε πρωτίστως να τιμήσουμε τον Cliff Burton, ο οποίος πέθανε τόσο τραγικά, και να αναδείξουμε ποιος ήταν ως άνθρωπος και ως μουσικός» ανέφεραν οι υπεύθυνοι του Μουσείου.

«Ο δεύτερος κύριος σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε έναν χώρο συνάντησης για όλους όσους αναζητούν το μνημείο στη μικρή κοινότητα του Dörarp. Θέλουμε να συνεχίσουμε την εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι θαυμαστές όταν άρχισαν να συγκεντρώνουν πόρους για να δημιουργήσουν το μνημείο για τον Cliff Burton» πρόσθεσαν.

Κοντά στο σημείο του δυστυχήματος ανεγέρθηκε μνημείο από το σουηδικό κλαμπ θαυμαστών του συγκροτήματος πριν από μια δεκαετία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ