Είτε αγαπάτε το έργο του είτε το μισείτε, ο Banksy θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους πιο ασύλληπτους καλλιτέχνες του 21ου αιώνα. Το έργο του μπορεί να φαίνεται απλό αλλά κάθε άλλο παρά στοιχειώδες. Ωστόσο, παρά την παρουσία του Βρετανού καλλιτέχνη στην ποπ κουλτούρα και τα εκατομμύρια που πληρώνονται για τα έργα του σε δημοπρασίες, πολύ λίγες εκθέσεις έχουν φιλοξενηθεί για να παρουσιάσουν το εύρος του έργου του.

Μια νέα έκθεση που πραγματοποιείται στο πρώην Διεθνές Κέντρο Φωτογραφίας (ICP), επιδιώκει να το αλλάξει αυτό. Σε επιμέλεια των Stefano Antonelli και Gianluca Marziani, η έκθεση “Banksy. Building Castles in the Sky” θα περιλαμβάνει 120 αυθεντικά έργα που για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν μέσα από μια ακαδημαϊκή και διεπιστημονική ανάλυση.

Σε συνεργασία με το MetaMorfosi NY, θα παρουσιαστούν μερικά από τα πιο γνωστά έργα του Banksy – από το Girl with Balloon, Love is in the Air (Flower Thrower), Bomb Hugger και Family Target, μέχρι τα Gangsta Rat, Mickey Snake, Rubber Ducky και Toxic Mary.

Φυσικά, ο Banksy δύσκολα δίνει έγκριση για οποιαδήποτε έκθεση της τέχνης του από τρίτους και αυτή η εκδήλωση δεν διαφέρει. Ωστόσο, ο κατάλογος της έκθεσης έχει υποβληθεί  για έλεγχο και έχει αναθεωρηθεί από το Pest Control Office για έλεγχο ακρίβειας και αυθεντικότητας. H έκθεση “Banksy. Χτίζοντας κάστρα στον ουρανό” θα ξεκίνησε από τις 28 Μαΐου.