Τα Μαγνητικά Πεδία του Γιώργου Γούση προκρίνει η ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και μένει η επικύρωση του ΥΠΠΟ προκειμένου η ταινία που σάρωσε στα βραβεία στο περσινό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης κι έκοψε χιλιάδες εισιτήρια στα θερινά να βρεθεί στην κούρσα για το OSCAR Διεθνούς Ταινίας. H ταινία επιλέχθηκε μεταξύ οχτώ μεγάλου μήκους έργων μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Η σκυτάλη περνάει σε μία επταμελή επιτροπή που θα ανάψει το τελικό πράσινο φως.

Για την ιστορία η ψηφοφορία διήρκησε από πρώτη μέχρι τις τέσσερις του Σεπτέμβρη και τα μέλη της οδηγήθηκαν στη συγκεκριμένη επιλογή. Το άστρο του Γούση συνεχίζει να λάμπει από τον μικρού μήκους Χειροπαλαιστή, στα Μαγνητικά Πεδία και στην ταινία τεκμηρίωσης του Χειροπαλαιστή που κέρδισε κοινό και κριτικούς. Δεδομένα στην κούρσα βρέθηκαν το “Σμύρνη μου Αγαπημένη” του Γρηγόρη Καραντινάκη, η “Αγέλη Προβάτων” του Δημήτρη Κανελλόπουλου, η “Αγία Έμυ” της Αρασέλης Λαιμού και το “Σελήνη, 66 ερωτήσεις” της Ζακλίν Λέντζου που ξεχώρισαν τη φετινή χρονιά.

Η Ελλάδα θα διεκδικήσει τις πιθανότητες της με ένα έργο που αγαπήθηκε από τον κόσμο. Μπορεί να στερείτε εφέ και χρωμάτων, ωστόσο ξεχειλίζει συναίσθημα και μας ταξιδεύει στην επαρχία, σε έναν χειμώνα που η μοναξιά και η σιωπή κυριαρχούν. Δύο άνθρωποι συναντιούνται τυχαία και ξεκινούν ένα ταξίδι χωρίς πυξίδα. Το που θα τους οδηγήσουν το ένστικτο κι η τύχη το γνωρίζει μονάχα το κάρμα. Έλενα Τοπαλίδου και Αντώνης Τσιοτσιόπουλος στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι απλά αφοπλιστικοί.