Νέο ντοκιμαντέρ που αφηγείται την ιστορία του Lollapalooza θα κάνει πρεμιέρα στο Paramount+ τον Μάιο μετά την πρώτη προβολή του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς.

Το αποτελούμενο από τρία μέρη ντοκιμαντέρ “Lolla: The Story of Lollapalooza” σε σκηνοθεσία του Μάικλ Τζον Γουόρεν παρακολουθεί την 30ετη πορεία του Φεστιβάλ από τις πρώτες μέρες του ως ένα περιοδεύον πανκ γεγονός μέχρι σήμερα που είναι μία τεράστια ετήσια γιορτή της μουσικής στο Grant Park του Σικάγο.

Το ντοκιμαντέρ που θα κάνει πρεμιέρα στο Paramount+ στις ΗΠΑ και τον Καναδά στις 21 Μαΐου καταγράφει τη σχέση του Φεστιβάλ και του συνιδρυτή του, τραγουδιστή των Jane’s Addiction και Porno for Pyros, Πέρι Φάρελ.

«Το καλοκαίρι του ’91 γεννήθηκε το Μουσικό Φεστιβάλ Lollapalooza. Άρχισε ως μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία για το συγκρότημα Jane’s Addiction, προήλθε από τη underground σκηνή για να ξεκινήσει ένα πολιτιστικό κίνημα και να αλλάξει τη μουσική για πάντα» αναφέρεται στην περίληψη του ντοκιμαντέρ.

Lolla: The Story of Lollapalooza
Lolla: The Story of Lollapalooza

Πλήθος αρχειακών πλάνων από την οπτική γωνία του κοινού και του συγκροτήματος οδηγεί σε μια καθηλωτική εμπειρία παρόμοια με το ίδιο το Φεστιβάλ, με τις μηχανορραφίες στα παρασκήνια όσο και τον αντίκτυπο της μουσικής που προηγουμένως δεν ήταν προσβάσιμη στους ακροατές της.

Τα συγκροτήματα, The Beastie Boys, Red Hot Chili Peppers, Soundgarden, Pearl Jam, Nine Inch Nails, Sonic Youth, Smashing Pumpkins, Rage Against the Machine, Alice in Chains, Metallica, Tool, Ice T, Beck και πολλά άλλα συμμετείχαν τα πρώτα έξι χρόνια του, όταν ήταν περιοδεύον Φεστιβάλ.

Αν ένα πράγμα καθορίζει την κουλτούρα της Generation X περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο είναι το Φεστιβάλ Lollapalooza, το οποίο προώθησε την τέχνη της αντικουλτούρας, τον ακτιβισμό για τη δικαστική μεταρρύθμιση, την προστασία του περιβάλλοντος και κατά της αστυνομικής βίας και στο οποίο πλέον συνδέονται διάφορα είδη μουσικής επισημαίνεται στην περίληψη.

Το φετινό Lollapalooza, θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 4 Αυγούστου 2024 στο Σικάγο, με τη συμμετοχή των SZA, Tyler the Creator, blink-182, The Killers, Future X Metro Boomin, Hozier, Stray Kids, Melanie Martinez και Skrillex.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lollapalooza (@lollapalooza)


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ