Ο Keith Bernstein, Νοτιοαφρικανός φωτογράφος που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία 15 χρόνια, εργάζεται σε πολλές κορυφαίες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Η πρώτη του αμειβόμενη δουλειά ήταν η φωτογράφιση του συγκροτήματος The Clash στη θρυλική συναυλία τους στο Rainbow Theatre του Λονδίνου το 1977.

Κατέγραψε την καταστροφική αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση στο Μογκαντίσου το 1993 που έγινε γνωστή ως το επεισόδιο Black Hawk Down και εργάστηκε για τον Νέλσον Μαντέλα από τότε που εξελέγη πρόεδρος της Νότιας Αφρικής έως τους εορτασμούς των 90ων γενεθλίων του.

Στην έκθεση «Extras» στην Crane Kalman Gallery στο Μπράιτον ο φωτογράφος προβάλλει στιγμιότυπα από τη ζωή των βοηθητικών ηθοποιών, που υποβάλλονται σε πολλές ώρες γυρισμάτων περιμένοντας υπομονετικά τη σύντομη στιγμή τους στο προσκήνιο.

Backdrop, Invictus, 2009 (Φωτ.: Keith Bernstein)

Η σειρά φωτογραφιών ξεκίνησε από τα γυρίσματα της ταινίας «Invictus» του Κλιντ Ίστγουντ στο Κέιπ Τάουν το 2008. Από τότε σε κάθε παραγωγή που εργάστηκε φωτογράφιζε τους αουτσάιντερ, η ζωή των οποίων τον γοητεύει.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται φωτογραφίες από τα παρασκήνια της ταινίας «Harley & Davidsons» στη Ρουμανία το 2016, από το Λος Άντζελες και τo μιούζικαλ του Κλιντ Ίστγουντ όπου 150 βοηθητικοί ηθοποιοί ανέμεναν να συμμετάσχουν σε σκηνή, σε αίθουσα χορού, στην οποία τραγουδούσε ο Φράνκι Βάλι και εντυπωσιακές εικόνες από τη σειρά Game of Thrones στην Κροατία και πολλές άλλες από γυρίσματα στη Βαρκελώνη, το Μαρόκο, το Βερολίνο.

Man and Gun, Black Sails, 2014 (Φωτ.: Keith Bernstein)

Ο Keith Bernstein φωτογραφίζει κατά τη διάρκεια των σκηνών στα γυρίσματα ταινιών και τηλεοπτικών σειρών και όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξη του «τίποτε δεν είναι στημένο». Τόνισε ακόμη ότι υπάρχει ακόρεστη ζήτηση για φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής, καθώς και για σύντομα βίντεο.

Η έκθεση «Extras» θα διαρκέσει έως τις 16 Δεκεμβρίου.

Rembrandt, Harley & The Davidsons, 2016 (Φωτ.: Keith Bernstein)

 

Πηγή: ΑΠΕ