Η Julia Louis-Dreyfus σε συνέντευξή στους New York Times απάντησε στον πρώην συμπρωταγωνιστή της Jerry Seinfeld, ο οποίος τον Απρίλιο είχε επερρίψει την ευθύνη για την ραγδαία πτώση των κωμικών σειρών και των κωμωδιών στην τηλεόραση στην «ακροαριστερά και τις αηδίες περί πολιτικής ορθότητας».

«Αν ανατρέξετε στην κωμωδία και στο δράμα, ας πούμε πριν από 30 χρόνια, μέσα από το πρίσμα του σήμερα, μπορεί να βρείτε κομμάτια που δεν ταιριάζουν πλέον. Και νομίζω ότι το να έχεις τις κεραίες σου ανοιχτές σε ευαίσθητα θέματα δεν είναι κακό», είπε η Louis-Dreyfus στο πρώτο μέρος της συνομιλίας της με τη δημοσιογράφο Lulu Garcia-Navarro. «Αυτό δεν σημαίνει ότι όλη η κωμωδία ως αποτέλεσμα δεν είναι καλή».

Και συνέχισε, «Όταν ακούω ανθρώπους και κωμικούς να αρχίζουν να διαμαρτύρονται για την πολιτική ορθότητα – και καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι μπορεί να στρέφονται εναντίον της – για μένα είναι red flag, γιατί μερικές φορές σημαίνει κάτι άλλο». Αν και η Louis-Dreyfus δεν ανέφερε τον Jerry Seinfeld, είναι ξεκάθαρο ότι ήθελε να ξεκαθαρίσει τη δική της στάση απαντώντας σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου.

Επανεξετάζοντας το θέμα στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής της στους New York Times, η ηθοποιός ανέφερε ότι η πολιτική ορθότητα «πραγματική απειλή για την τέχνη».

«Η αίσθηση μου για όλα αυτά είναι ότι η πολιτική ορθότητα, στο βαθμό που ισοδυναμεί με ανεκτικότητα, είναι φανταστική», εξήγησε ο Louis-Dreyfus. «Και φυσικά επιφυλάσσομαι να αποδοκιμάζω όποιον λέει οτιδήποτε με προσβάλλει, σεβόμενη ταυτόχρονα το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου, σωστά; Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα – και νομίζω ότι η πραγματική απειλή για την τέχνη και τη δημιουργία τέχνης – είναι η εδραίωση του χρήματος και της εξουσίας. Όλη αυτή η συσσώρευση στούντιο και πλατφορμών, streamers και διανομέων — δεν νομίζω ότι είναι καλό για να υπάρξει πραγματική δημιουργία».

Η Louis-Dreyfus επανέλαβε επίσης ότι είναι καλό να είμαστε σε «επαγρύπνηση» για «τη διαφορετική οπτική» μέσα από την οποία δημιουργούνται η κωμωδία και το δράμα σήμερα: «Ακόμα και οι κλασικά υπέροχες ταινίες από το παρελθόν είναι γεμάτες με συμπεριφορές που σήμερα δεν θα ήταν αποδεκτές».

Τα τελευταία χρόνια, η Louis-Dreyfus έχει ξεφύγει από την «κωμωδία για το τίποτα» του “Seinfeld” και την πολιτική σάτιρα του “Veep” αναλαμβάνοντας μία ευρύτερη γκάμα ρόλων. Πέρυσι, πρωταγωνίστησε στη δραματική ταινία της Α24, “You Hurt My Feelings”, ενώ στην επόμενη ταινία της, που θα κυκλοφορήσει εντός των επόμενων ημερών, παίζει τη μητέρα μιας άρρωστης κόρης η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Η Louis-Dreyfus έχει επίσης ενταχθεί στο σύμπαν της Marvel αναραλαμβάνοντας το ρόλο της διευθύντριας της CIA, Valentina Allegra de Fontaine και θα την υποδυθεί ξανά στην επερχόμενη ταινία “MCU Thunderbolts”.

Πηγή: Consequence