Είναι διάσημη για περισσότερες από επτά δεκαετίες και έχει την ίδια όρεξη και τις ίδιες φιλοδοξίες όπως στα 18 της χρόνια.

Με αφορμή τη νέα της αυτοβιογραφία “Behind the Shoulder Pads” η Joan Collins απαντά, μεταξύ άλλων, στον Guardian αν σκέφτεται να αποσυρθεί από την υποκριτική.

«Όχι. Το θέμα είναι ότι οι ηθοποιοί μπορούν να συνεχίσουν για πάντα γιατί πάντα υπάρχουν ρόλοι γι’ αυτούς» διευκρινίζει.

Μάλιστα εξοργίστηκε όταν την παρουσίασαν σε εκδήλωση ως την «πρώην ηθοποιό Joan Collins». Δεν υπάρχει τίποτα «πρώην» σε εκείνη -και ελπίζει ότι δεν θα υπάρξει ποτέ, όσο ακόμα αναπνέει.

Η Joan Collins μιλάει για τον ρόλο ζωής που είχε στη θρυλική “Δυναστεία” και θεωρεί «άδικη» την φήμη που απέκτησε. «Είναι πραγματικά άδικη. Ακριβώς επειδή υποδύθηκα την Αλέξις τόσο έξοχα υπάρχει ταύτιση με τον ρόλο.

Θυμάμαι να γνωρίζω τον Kirk Douglas σε ένα πλοίο για τις Κάννες και ξαφνικά να ανεβαίνει ένα πανό που έγραφε: “Η Joan Collins είναι η Σκύλα”. Τότε του είπα: “Θεέ μου, Kirk, το μισώ αυτό…” και εκείνος μου απάντησε: “Γλυκιά μου, αυτά είναι πραγματικά καλά νέα -αυτό σημαίνει ότι τα κατάφερες πραγματικά”».

Ωστόσο η σταρ παραδέχεται ότι λειτούργησε αυτό για τους παραγωγούς. «Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα που με χαρακτήριζαν συνεχώς σκύλα. Είναι αρκετά επώδυνο και αγενές και οι περισσότεροι άνθρωποι που με γνωρίζουν δεν πιστεύουν ότι είμαι» αναφέρει.

Στην ερώτηση που της θέτουν πιο συχνά, «ποιος φιλούσε καλύτερα από όλους τους ηθοποιούς που έχει συνεργαστεί» απαντά ο Paul Newman ενώ κλείνει την συνέντευξη λέγοντας για το πολυάσχολο καθημερινό της πρόγραμμα ότι παραμένει αμείωτη η όρεξη της για την ζωή. «Πρέπει να ρουφήξεις εσύ τη ζωή, αλλιώς θα σε ρουφήξει εκείνη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ