Η Τζόνι Μίτσελ θα λάβει το βραβείο Γκέρσουιν Δημοφιλούς Τραγουδιού της Βιβλιοθήκης του Αμερικανικού Κογκρέσου. Στη θρυλική τραγουδίστρια- τραγουδοποιό θα απονεμηθεί το βραβείο κατά τη διάρκεια συναυλίας αφιερωμένης στο έργο της, που έχει προγραμματιστεί για την 1η Μαρτίου στην Ουάσιγκτον.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βραβείο» ανέφερε η Τζόνι Μίτσελ σε δήλωσή της στο Variety. «Σας ευχαριστώ που με τιμάτε», τόνισε.

Με το βραβείο Γκέρσουιν τιμώνται καλλιτέχνες εν ζωή για τα επιτεύγματά τους στη σύνθεση και ερμηνεία τραγουδιών και για την προώθηση του τραγουδιού ως μέσου για την κατανόηση άλλων πολιτισμών.

Μεταξύ των καλλιτεχνών, στους οποίους έχει απονεμηθεί το βραβείο Γκέρσουιν είναι οι Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Κάρολ Κινγκ, Στίβι Γουόντερ, Λάιονελ Ρίτσι.

Η Τζόνι Μίτσελ πέρυσι ανακηρύχθηκε επίτιμη διδάκτορας της Σχολής Μουσικών Σπουδών του Μπέρκλεϊ και τιμήθηκε το 2021 από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Τζον Φ. Κένεντι.

Η Μίτσελ, 79 ετών, θεωρείται ευρέως ως μια από τις σπουδαιότερες τραγουδίστριες και συνθέτριες της εποχής της, με επιτυχίες όπως «Chelsea Morning», «Big Yellow Taxi» και «Free Man in Paris» και είναι η πρώτη Καναδή καλλιτέχνης που θα τιμηθεί το βραβείο Γκέρσουιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ