Η γυάλινη γέφυρα Bach Long στο βόρειο Βιετνάμ που άνοιξε τον Απρίλιο για το κοινό, μπήκε στο βιβλίο Γκίνες και αναγνωρίστηκε επίσημα ως η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο.

Η γέφυρα, η οποία βρίσκεται στην αγροτική ορεινή περιοχή της επαρχίας Son La στο βορειοδυτικό Βιετνάμ, συνδέει τους επισκέπτες με ένα δημοφιλές ορεινό θέρετρο και προσφέρει εντυπωσιακή πανοραμική θέα στο καταπράσινο ορεινό τροπικό δάσος.

Η γυάλινη γέφυρα, η οποία αιωρείται περίπου 150 μέτρα πάνω από το έδαφος και έχει μήκος 631 μέτρα, είναι το αποτέλεσμα μιας κοινής συνεργασίας μεταξύ των τοπικών τουριστικών αρχών και μιας γαλλικής κατασκευαστικής εταιρείας, σε μια προσπάθεια για την αναζωογόνηση του τουρισμού, ο οποίος επλήγη σοβαρά από την πανδημία όταν η χώρα έκλεισε τα σύνορά της στους διεθνείς επισκέπτες.

Σύμφωνα το CNN, η γέφυρα είναι αρκετά ισχυρή ώστε να αντέξει το βάρος 450 ατόμων ταυτόχρονα.

Η Bach Long είναι η τρίτη γυάλινη γέφυρα που κατασκευάζεται στο Βιετνάμ. Το 2018, μια άλλη θεαματική πεζογέφυρα η οποία συγκρατείται από δυο τεράστια πέτρινα χέρια, έγινε γνωστή παγκοσμίως όταν άνοιξε για το κοινό στην περιοχή Ba Na Hills στο κεντρικό Βιετνάμ.

Το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες κατείχε μια άλλη γέφυρα μήκους 526 μέτρων στο Γκουανγκντόνγκ της Κίνας.

Πηγή: CNN, Απόδοση: ΕΡΤ, Εύη Τσιριγωτάκη