Πέθανε η Irene Cara, η βραβευμένη με Όσκαρ τραγουδίστρια που ερμήνευσε τα γεμάτα ενέργεια τραγούδια τίτλων σε δύο φιλόδοξες ταινίες της δεκαετίας του ’80, το «Flashdance»  και το «Fame». Ήταν 63 ετών.

Ο θάνατός της, που επήλθε στο σπίτι της στη Φλόριντα, επιβεβαιώθηκε από τη δημόσια εκπρόσωπό της, Judith A. Moose, στο Twitter εχθές, Σάββατο. Η Moose, η οποία δεν διευκρίνισε πότε πέθανε η Cara, δήλωσε ότι η αιτία θανάτου της είναι «προς το παρόν άγνωστη και θα ανακοινωθεί όταν υπάρξουν διαθέσιμες πληροφορίες».

Η Irene Cara, ηθοποιός, χορεύτρια και τραγουδίστρια από παιδί, ήταν η φωνή πίσω από δύο από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά τραγούδια της δεκαετίας του 1980. Ερμήνευσε το ομώνυμο τραγούδι από την ταινία «Fame» (1980), η οποία αφορούσε μια ομάδα μαθητών καλλιτεχνικού λυκείου καθώς κινούνταν μέσα από τις πρώτες τους οντισιόν προς την αποφοίτηση.

Το 1984, κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού ως μία από τους συνθέτες του «Flashdance … What a Feeling», του ομώνυμου τραγουδιού από το «Flashdance», το οποίο επίσης τραγούδησε. Το τραγούδι χάρισε επίσης στην Cara ένα βραβείο Grammy το 1984 για την καλύτερη ποπ ερμηνεία και Χρυσή Σφαίρα για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι. Η ταινία, όπως και το «Fame», ιστορούσε τις φιλοδοξίες ενός νέου ανθρώπου που προσπαθεί να εκφραστεί μέσω της τέχνης, στην προκειμένη περίπτωση του χορού.

Πηγή: The New York Times