Αξιομνημόνευτη ήταν η ερμηνεία της Helen Mirren στον ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ, στην ταινία «Η Βασίλισσα», το 2006. Γραμμένο από τον δημιουργό του «The Crown», Peter Morgan, επικεντρώθηκε στο θάνατο της Diana και στο αν η βασίλισσα έπρεπε να επιστρέψει στο Λονδίνο από το ανάκτορο του Μπαλμόραλ.

Η ηθοποιός, η οποία κέρδισε με την ερμηνεία της, μεταξύ άλλων, Oscar και Bafta δήλωσε ότι γρήγορα συνειδητοποίησε ότι είχε να κάνει με μια πολύ ευαίσθητη στιγμή στη ζωή της βασίλισσας και αποφάσισε να επικοινωνήσει μαζί της. «Συνειδητοποίησα ότι ερευνούσαμε ένα βαθιά οδυνηρό κομμάτι της ζωής της και έτσι της έγραψα. Το γράμμα έλεγε: “Κάνουμε αυτή την ταινία. Ερευνούμε μια πολύ δύσκολη περίοδο στη ζωή σας. Ελπίζω να μην είναι πολύ τρομερό για σας”. Δεν θυμάμαι πώς το έθεσα.Της έγραψα ότι κατά την διάρκεια της ταινίας διαπίστωσα ότι ο σεβασμός μου γι’ αυτήν μεγάλωνε και ήθελα να το ξέρει. Εκείνη απάντησε μέσω της γραμματέως της. Πραγματικά ανακουφίστηκα με αυτό το γράμμα», είπε στους Radio Times.

Μετά από αυτό, η Mirren προσκλήθηκε σε δείπνο στο παλάτι, ωστόσο δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω γυρισμάτων στις ΗΠΑ. Η πολύ αγαπητή Βρετανίδα ηθοποιός στην αυτοκριτική της, αποκάλυψε ότι ήταν υπερβολικά επικριτική για τους ρόλους της και ότι θα μπορούσε να πάθει κατάθλιψη με τη σκέψη ότι έκανε μια απαίσια ερμηνεία, ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα έχει μάθει πώς να μην «τιμωρεί» τον εαυτό της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ