Η Βρετανίδα τραγουδίστρια Arlo Parks, βραβευμένη με Mercury Prize, ανακοίνωσε την ακύρωση κάποιων επερχόμενων συναυλιών απ’ την περιοδεία της στις ΗΠΑ, επικαλούμενη την επιδείνωση της ψυχικής της υγείας που έχει φτάσει σε «εξουθενωτικό σημείο».

Η καλλιτέχνιδα είχε ξεκινήσει περιοδεία στις ΗΠΑ στις αρχές του μήνα για την προώθηση του πρώτου της άλμπουμ, “Collapsed in Sunbeams”, που κυκλοφόρησε το 2021. Τώρα, έβαλε την πορεία της σε «παύση», καθώς βρίσκεται σε ένα «πολύ σκοτεινό σημείο», αντιμετωπίζοντας την εξάντληση και την «επικίνδυνα χαμηλή διάθεση».

Όπως έγραψε η ίδια στο Twitter, «Βρίσκομαι στο δρόμο [σ.σ. για την περιοδεία] τους τελευταίους 18 μήνες, γεμίζοντας κάθε ελεύθερο δευτερόλεπτο στο ενδιάμεσο και προσπαθώ ταυτόχρονα να δουλέψω με τον εαυτό μου».

Η Parks δεν είναι μοναδική περίπτωση στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας που αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας. Πολλοί καλλιτέχνες τα τελευταία χρόνια αναφέρονται στους εξοντωτικούς ρυθμούς της δισκογραφίας και των απαιτήσεών της, βρίσκωντας ταυτόχρονα, τις περιοδείες, σωματικά και ψυχικά μη βιώσιμες. Για παράδειγμα, όπως η Parks έτσι και οι Βρετανοί Wet Leg έχουν αναβάλει συναυλίες τους στις Η.Π.Α. λόγω προβλημάτων υγείας.