Ο κινηματογραφιστής, φωτογράφος και δημιουργικός διευθυντής Αντόν Κορμπέιν (Anton Corbijn) ολοκλήρωσε το ντοκιμαντέρ «Squaring the Circle (the story of hipgnosis)» για το εμβληματικό στούντιο σχεδιασμού άλμπουμ «Hipgnosis», το οποίο απογείωσε την τέχνη στα εξώφυλλα δίσκων σε καλλιτέχνες όπως οι Peter Gabriel, Pink Floyd, Led Zeppelin και Paul McCartney. 

Γυρισμένο με τη χαρακτηριστική ασπρόμαυρη κινηματογραφική τεχνική του Κορμπέιν, παρουσιάζεται όλο το χρονικό δημιουργίας του διάσημου studio, από τη δεκαετία του 1960 με τους γραφίστες Στορμ Θόργκερσον (Storm Thorgerson) και Όμπρεϊ Πάουελ (Aubrey Powell) και του μουσικού Πίτερ Κριστόφερσον (Peter Christopherson), σύμφωνα με το Deadline. 

 «Μεγαλώνοντας στα τέλη της δεκαετίας του 1960 είχα εμμονή με τη μουσική και οτιδήποτε σχετιζόταν με αυτήν – ειδικά με τα εξώφυλλα των άλμπουμ», δήλωσε ο Κορμπέιν. «Θυμάμαι ακόμα τη στιγμή που είδα για πρώτη φορά το εξώφυλλο του Atom Heart Mother των Pink Floyd, καθώς και τα εξώφυλλα του Peter Gabriel. Με ξετρέλαναν. και αυτό με οδήγησε σε ένα ταξίδι ανακάλυψης προς την Hipgnosis, το στούντιο σχεδιασμού με έδρα το Λονδίνο που σχεδίασε μερικά από τα πιο αξιομνημόνευτα εξώφυλλα εκείνης της εποχής. Ήταν μοναδική και έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά. Είμαστε τυχεροί που ο Πάουελ είναι τόσο καλός αφηγητής ιστοριών και όλα λειτούργησαν ομαλά παρά το γεγονός ότι γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Pink Floyd – Atom Heart Mother
UFO – Force It