Τα βρετανικά αρχιτεκτονικά γραφεία Hugh Broughton Architects και Pearce+ συνεργάστηκαν με τις καλλιτέχνιδες Ella Good και Nicki Kent για να δημιουργήσουν ένα φουσκωτό κτίσμα με πρόθεση να εξερευνηθεί το πώς ο άνθρωπος θα μπορούσε να ζήσει στον Άρη. Τοποθετημένο δίπλα στο μουσείο M Shed στο κέντρο του Μπρίστολ, το σαν κουκούλι αρχιτεκτόνημα αποτελεί μέρος του καλλιτεχνικού πρότζεκτ «Building a Martian House», και θα παραμείνει εκεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Αποτελείται από μια χρυσή φουσκωτή δομή, η οποία αποτελεί το στην επιφάνεια του εδάφους τμήμα του σπιτιού στον Άρη και η οποία επικάθεται σε ένα εμπορευματοκιβώτιο που αντιπροσωπεύει τα υπόγεια τμήματα της οικίας. Είναι η κατάληξη ενός επταετούς πρότζεκτ για να φανταστούμε το πώς θα μπορούσε ο κόσμος να ζήσει στον Άρη και το τι μπορούμε να μάθουμε από αυτό στην καθημερινή ζωή μας.

«Το πρότζεκτ χρησιμοποιεί το σενάριο της εγκατάστασης στον Άρη ως κάτοπτρο για να στοχαστούμε τις ζωές μας εδώ στη Γη· ρωτώντας το πώς ζούμε σήμερα και πώς θα θέλαμε να ζούμε στο μέλλον» είπαν, μιλώντας στο Dezeen, οι Good και Kent.

Πηγή: ΑΠΕ