Μετά τα “Μήλα”, ο Χρήστος Νίκου επιστρέφει με τη δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους, “Fingernails“. Η αγγλόφωνη ταινία που έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τορόντο, κυκλοφόρησε το πρώτο της trailer.

Το σενάριο συνυπογράφει ο Χρήστος Νίκου μαζί με τον Σταύρο Ράπτη -οι δυο τους είχαν συνυπογράψει και το σενάριο της ταινίας τα “Μήλα”-, ενώ στο συγγραφικό δυναμικό για το “Fingernails” προστέθηκε και ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας, Σαμ Στάινερ.

Η υπόθεση του “Fingernails”

Η ιστορία του “Fingernails” είναι τοποθετημένη και αυτή σ’ ένα δυστοπικό μέλλον, όπου υπάρχει μία εργαστηριακή μέθοδος για να διαπιστώσουν τα ζευγάρια αν είναι πράγματι ερωτευμένα. Η Άννα, η κεντρική ηρωίδα, θεωρεί ότι η μακροχρόνια σχέση με τον σύντροφό της δεν είναι αληθινή. Γι’ αυτό τον λόγο καταφεύγει σε ένα μυστηριώδες ινστιτούτο που έχει φτιαχτεί για να τεστάρει την ύπαρξη ρομαντικής αγάπης σε απελπισμένα ζευγάρια. Διευθυντής εκεί είναι ο Τρέβορ και φαίνεται ότι η γνωριμία τους θα κλονίσει και τους δύο.

Η προηγούμενη ταινία τους, τα “Μήλα”, είχε επιλέγει ως η ελληνική πρόταση για την καλύτερη διεθνή ταινία μεγάλου μήκους στα 93α Βραβεία Όσκαρ, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Τη παραγωγή έχει αναλάβει η FilmNation, αλλά και η Dirty Films της Κέιτ Μπλάνσετ.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Τζέσι Μπάκλεϊ, ο Ριζ Άχμεντ, ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ και η Άνι Μέρφι.

H ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Apple TV+ στις 3 Νοεμβρίου.