Την έκθεση «Figures of Speech» (Σχήματα Λόγου) φιλοξενεί το Brooklyn Museum στη Νέα Υόρκη, μια αναδρομική στον εκλιπόντα ντιζάινερ Virgil Abloh. Στην έκθεση περιλαμβάνεται και το έργο του «Social Sculpture», ένα σε φυσικό μέγεθος σπίτι το οποίο έχει τοποθετηθεί εντός του μουσείου.

Η έκθεση είναι επανάληψη της πρώτης ατομικής του Abloh την οποία οργάνωσε στο Σικάγο ο Michael J. Darling (και η οποία ταξίδεψε και στην Ντόχα). Η αναδρομική στο Brooklyn Museum οργανώθηκε από τον συγγραφέα και επιμελητή εκθέσεων Antwaun Sargent και παρουσιάζει πάνω από 100 έργα του Abloh, συμπεριλαμβανομένων πολλών συνεισφορών του στην αρχιτεκτονική, το ντιζάιν και τη μόδα.

Σύμφωνα με τον Sargent, η έκθεση είχε προγραμματιστεί πριν από την πανδημία και τον θάνατο του Abloh, τον Νοέμβριο του 2021. Ο επιμελητής θέλησε να φανταστεί την έκθεση ως κάτι διαφορετικό από τα show στο Σικάγο και την Ντόχα.

«Η Νέα Υόρκη είχε ειδική σημασία για τον Abloh, με την έννοια ότι ήταν στην πραγματικότητα το μέρος που κατά κάποιο τρόπο έγινε ο καλλιτέχνης που γνωρίσαμε» είπε μιλώντας στο Dezeen.

ΑΠΕ-ΜΠΕ