Το Download Festival του Ηνωμένου Βασιλείου συζητήθηκε πολύ όχι για τη μουσική και τις φοβερές εμφανίσεις των συγκροτημάτων, αλλά για τα προβλήματα που προέκυψαν. Το κοινό δεν είχε να διαχειριστεί μόνο το βροχερό καιρό και στη συνέχεια τον εξαιρετικά λασπωμένο χώρο, αλλά και μια πρωτοφανή επιδημία τροφικής δηλητηρίασης.

Το Download Festival πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου στο Donington Park, με τους Queens of the Stone Age, Fall Out Boy, Avenged Sevenfold, Pantera, Limp Bizkit, The Offspring καθώς και άλλα συγκροτήματα να εμφανίζονται στο τριήμερο lineup.

Ο ιστότοπος Food Poisoning News αναφέρει ότι περίπου 500 άνθρωποι είχαν συμπτώματα ναυτίας, διάρροιας, κράμπες στο στομάχι και πυρετό. Μάλιστα, ορισμένοι επισκέπτες του φεστιβάλ αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν κάποιους κουβάδες ως αυτοσχέδιες τουαλέτες.

Συμπτώματα δεν εμφάνισαν μόνο οι θαυμαστές. Ο Sean Smith, ο frontman του συγκροτήματος The Raiders, ανέφερε μέσω X/Twitter, «Έπαθα τροφική δηλητηρίαση. Ήμουν άρρωστος ΟΛΗ τη νύχτα. … Πρέπει να πάω στο νοσοκομείο για να κάνω ενδοφλέβια προφανώς».

Σύμφωνα με τη Leicester Mercury , δύο πωλητές τροφίμων στο φεστιβάλ έκλεισαν λόγω παραβιάσεων της υγείας. Το BBC μίλησε με έναν υγειονομικό αξιωματούχο, ο οποίος είπε ότι διεξάγεται έρευνα.

«Συνεργαστήκαμε με τον διοργανωτή της εκδήλωσης για να ερευνήσουμε δύο πωλητές τροφίμων, οι οποίοι έκλεισαν και οι δύο από τον διοργανωτή της εκδήλωσης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», δήλωσε ο υπεύθυνος υγείας Paul Sanders. «Είμαστε ενήμεροι για αναφορές ανθρώπων που αισθάνονται αδιαθεσία και θα συνεχίσουμε την έρευνα. Όποιος συνεχίζει να αισθάνεται αδιαθεσία μετά το Download Festival θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον γιατρό του σε πρώτη φάση».

Ένας εκπρόσωπος του Live Nation παρατήρησε: «Δύο πωλητές φαγητού σταμάτησαν τη διανομή και απομακρύνθηκαν από το φεστιβάλ καθώς δεν πληρούσαν τα πρότυπα της Περιβαλλοντικής Υγείας και της τοπικής αρχής. Το Download Festival λειτουργεί μια ισχυρή 24ωρη επιχείρηση κοινωνικής πρόνοιας που περιλαμβάνει εξειδικευμένο προσωπικό και σκηνές περίθαλψης για την υποστήριξη των αδιάθετων θεατών».

Πηγή: Consequence