Φόρος τιμής στον εκλιπόντα Βραζιλιάνο Fernando Campana και στην επιρροή του στην κοινότητα του ντιζάιν στον 21ο αιώνα είναι η έκθεση που φιλοξενεί η αίθουσα τέχνης Friedman Benda στο Λος ‘Αντζελες.

Στην «Cine São José: 35 years of Estúdio Campana» παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά εμβληματικά δημιουργήματα. Ταυτόχρονα, η έκθεση είναι ειδικός φόρος τιμής στον κινηματογράφο στην Brotas, γενέτειρα πόλη των αδελφών Campana, όπου πέρασαν μεγάλο μέρος της παιδικής ηλικίας τους, με τη μεγάλη οθόνη να είναι για αυτούς το παράθυρο στον κόσμο.

Όπως φαίνεται στην έκθεση, το Estúdio Campana συνεχώς εξερευνούσε τη χρήση τοπικών υλικών και τεχνουργίας, τόσο χειροποίητων όσο και κατασκευασμένων· διακρίθηκε λόγω μεταμοντέρνου χιούμορ και παστίς καθώς και λόγω υπεύθυνης στάσης και ευρηματικότητας, επαναχρησιμοποιώντας υλικά πριν καν καθιερωθεί ο όρος «upcycling». Και ήταν από τα πρώτα στούντιο που ενσωμάτωσαν αφήγηση στα δημιουργήματά τους.

Τα δύο αδέλφια ήταν βασικό στοιχείο της Νέας Υόρκης· ιδιαιτέρως της γκαλερί Friedman Benda, από την ίδρυσή της τη δεκαετία του 2010. Τώρα, έως τις 15 Απριλίου, η γκαλερί τιμά στη νέα αίθουσά της στο Λος ‘Αντζελες τον Fernando Campana ο οποίος στα 61 του απεβίωσε τον περασμένο Νοέμβριο. Στον σύνδεσμο εδώ, δίνεται η δυνατότητα γνωριμίας με τα δημιουργήματα από το Estúdio Campana που εκτίθενται.