Το “The Magic of Disneyland” είναι μια ταινία 16 χιλιοστών που αναφέρεται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη της Disneyland και στη συνέχεια περιηγείται στο πάρκο. Κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1969. Πρόκειται για μια ξενάγηση στη Disneyland, που εξερευνά πολλά από τα αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένων των “Πειρατών της Καραϊβικής”, του “PeopleMover”, του “Enchanted Tiki Room”, του “Carousel of Progress” και του “it’s a small world”.


Αυτή η εκπομπή ήταν όχι μόνο μια επισκόπηση όλων των αξιοθέατων και της ψυχαγωγίας της Disneyland αλλά και της ανάπτυξης και κατασκευής της από έναν πορτοκαλεώνα σε ένα πολυσύχναστο θεματικό πάρκο. Σε ένα πλάνο διάρκειας περίπου 3 δευτερολέπτων φαίνεται ένα κουαρτέτο κουρέων να οδηγεί το 4θέσιο ποδήλατο Schwinn Town & Country, ενώ ο Walt Disney ακούγεται να περιγράφει την Main Street, U.S.A.

Στην πραγματικότητα δεν ήταν οι αυθεντικοί Dapper Dans (το κουαρτέτο των διάσημων κουρέων που ξεκίνησε να εμφανίζεται στην Καλιφόρνια από το 1959), αλλά μέλη του καστ της Disneyland από το τμήμα παρελάσεων.

Αυτοί οι άγνωστοι άνδρες δεν ακούγονται να τραγουδούν, αλλά φαινόταν σαν να τραγουδούσαν ένα τραγούδι. Κλήθηκαν να αντικαταστήσουν τους Dapper Dans  για μια σύντομη περιόδο το 1969, όταν οι προηγούμενοι Dappers Mahlon Schanzenbach, Doug Strawn, Mike Gallup και Don Lindstrom είχαν αποσυρθεί και πριν οι Dapper Dans του Bub Thomas εμφανιστούν στη σκηνή.