Ταξίδι στην ιστορία του Cartier και στα εμβληματικά κοσμήματά του προσφέρεται μέσα από τις σελίδες του τόμου «Cartier Design: A Living Legacy» ο οποίος θα κυκλοφορήσει ως κατάλογος της ομότιτλης έκθεσης που φιλοξενήθηκε στο Museo Jumex, στην Πόλη του Μεξικού.

Cartier
Cartier Design: A Living Legacy. Πηγή: Cartier

Ο τόμος που υπογράφει η Άνα Έλενα Μάλετ,επιμελήτρια της έκθεσης και κριτικός τέχνης επιδιώκει να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο η κληρονομιά του Cartier χρησιμεύει ως έμπνευση για νέες γενιές σχεδιαστών σε όλο τον κόσμο και πώς αυτά το εύρος των σχεδίων του αποκτά νέο πνεύμα μετά από επανεφεύρεση από εκείνους, που είναι υπεύθυνοι για τη συνέχιση, την ανάπτυξη, την ανανέωση και τη διατήρηση ζωντανής της μεγάλης κληρονομιάς του οίκου.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν περισσότερες από 160 δημιουργίες ασυνήθιστα ρολόγια, κοσμήματα και διακοσμητικά αντικείμενα από το αρχείο του θρυλικού οίκου κοσμημάτων, Cartier Collection, καθώς και από ιδιωτικές συλλογές. Η έκθεση που σχεδίασε η Μεξικανή αρχιτέκτονας, Φρίντα Εσκομπέδο πρόβαλε επίσης τους δεσμούς του οίκου που ιδρύθηκε το 1847 με το Μεξικό.

Cartier
Πηγή: Cartier

Ο χώρος του Museo Jumex μετατράπηκε σε ναό ως φόρο τιμής στις ιστορικές πυραμίδες του Μεξικού. Η κύρια έμπνευσή της Φρίντα Εσκομπέδο ήταν η Tenayuca – προκολομβιανή διπλή πυραμίδα των Αζτέκων που βρίσκεται περίπου 10 μίλια έξω από την Πόλη του Μεξικού.

Ο τόμος είναι χωρισμένος σε πέντε ενότητες, όπως και η έκθεση, καθεμία από τις οποίες με διαφορετικό θέμα: «Οι πρώτες μέρες και η γέννηση ενός στυλ», «Παγκόσμια Περιέργεια», «Το γούστο της Τζιν Τουσάντ» «Φορώντας την ομορφιά και μετρώντας τον χρόνο» και «Μαρία Φέλιξ και Είδωλα Κομψότητας».

Ο τόμος «Cartier Design: A Living Legacy» θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο από τον οίκο Rizzoli.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ