Ο οίκος Sotheby’s και το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια ξεχωριστή δημοπρασία σπάνιων αμερικανικών δημιουργιών διαφορετικών χρονικών περιόδων και στυλ.


Στη δημοπρασία θα αναδειχθούν κομβικές στιγμές στην αμερικανική μόδα και ενδύματα και αξεσουάρ που έχουν επηρεάσει τη βιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μεταξύ των δημιουργιών που θα διατεθούν προς πώληση είναι μια σειρά από εμβληματικά σχέδια, είδη υψηλής ραπτικής, εμφανίσεις για το κόκκινο χαλί, αλλά και ρούχα streetwear, τα οποία δώρισαν μέλη του CFDA και συλλέκτες της αμερικανικής μόδας, αναφέρει το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής.

Ο οίκος Sotheby’s διοργανώνει τη δημοπρασία από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου, παράλληλα με την εκδήλωση Εβδομάδα Ειδών Πολυτελείας στη Νέα Υόρκη. Είναι άγνωστο εάν θα υπάρξει δυνατότητα φυσικής παρουσίας στη δημοπρασία, αν και έχει επιβεβαιωθεί ότι θα υπάρχει δυνατότητα υποβολής προσφορών ηλεκτρονικά.

Όλα τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν στο Ίδρυμα του CFDA, οργανισμό, ο οποίος υποστηρίζει την επόμενη γενιά σχεδιαστών μέσω υποτροφιών και καθοδήγησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ