Αφού ανακοινώθηκε ότι το ντοκιμαντέρ της θα κάνει πρεμιέρα στο Prime Video τον Ιούνιο και αφού παρουσιάστηκε στα Grammys τον Φεβρουάριο, η Céline Dion συνεχίζει να επιστρέφει στο προσκήνιο με την εμφάνισή της στο εξώφυλλο του τεύχους Μαΐου 2024 της γαλλικής Vogue.

Στην εκτενή συνέντευξη που παραχώρησε στον Clovis Goux, η Dion μίλησε για την αντιμετώπιση του συνδρόμου του δύσκαμπτου προσώπου (SPS) -τη σπάνια νευρολογική πάθηση με την οποία διαγνώστηκε το 2022, με τα συμπτώματα να την έχουν αναγκάσει να ακυρώσει οποιαδήποτε σχέδια-, και απάντησε στο ερώτημα που απασχολεί κάθε θαυμαστή της: πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στη σκηνή;

«Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό… Γιατί εδώ και τέσσερα χρόνια λέω στον εαυτό μου ότι δεν θα επιστρέψω, ότι είμαι έτοιμη, ότι δεν είμαι έτοιμη… Όπως έχουν τα πράγματα, δεν μπορώ να σταθώ εδώ και να σας πω: “Ναι, σε τέσσερις μήνες”», εξήγησε ο Dion.

«Δεν ξέρω… Το σώμα μου θα μου το πει. Από την άλλη πλευρά, δεν θέλω απλώς να περιμένω. Είναι ηθικά δύσκολο να ζεις από μέρα σε μέρα. Είναι δύσκολο, δουλεύω πολύ σκληρά και αύριο θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Αύριο είναι μια άλλη μέρα. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που δεν θα σταματήσει ποτέ, και αυτό είναι η θέληση. Είναι το πάθος. Είναι το όνειρο. Είναι η αποφασιστικότητα».

Εξήγησε επίσης ότι, στο πλαίσιο της θεραπείας της, υποβάλλεται σε αθλητική, σωματική και φωνητική θεραπεία πέντε ημέρες την εβδομάδα. «Όπως το βλέπω, έχω δύο επιλογές. Είτε προπονούμαι σαν αθλήτρια και δουλεύω πολύ σκληρά, είτε σβήνω και τελειώνει, μένω στο σπίτι, ακούω τα τραγούδια μου, στέκομαι μπροστά στον καθρέφτη μου και τραγουδάω στον εαυτό μου», είπε. «Επέλεξα να δουλέψω με όλο μου το σώμα και την ψυχή, από την κορυφή ως τα νύχια, με μια ιατρική ομάδα».

H Céline Dion στην Vogue France

Όταν ρωτήθηκε από πού αντλεί την ανθεκτικότητα και την έμπνευση για να συνεχίσει να πιέζει τον εαυτό της για να ανακτήσει τον έλεγχο των μυών της, η Dion ανέφερε την αγάπη της οικογένειάς της, των θαυμαστών της και της ομάδας της. «Οι άνθρωποι που πάσχουν από SPS μπορεί να μην είναι αρκετά τυχεροί ή να μην έχουν τα μέσα για να έχουν καλούς γιατρούς και καλές θεραπείες. Εγώ έχω αυτά τα μέσα και αυτό είναι ένα δώρο», αναγνώρισε. «Επιπλέον, έχω αυτή τη δύναμη μέσα μου. Ξέρω ότι τίποτα δεν πρόκειται να με σταματήσει».

Πηγή: Exclaim