Η ιστορία της πρώτης ανθρωπίνως υποβοηθούμενης πτήσης πάνω από το κανάλι της Μάγχης πρόκειται να γίνει ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους. Το «The Flight of Bryan», όπως θα είναι ο τίτλος του, θα αφηγείται την αληθινή ιστορία του αυτοδίδακτου Αμερικάνου αιωροπτερισμού, Bryan Allen, ο οποίος πέταξε με το πεταλοκίνητο αεροσκάφος του, το Gossamer Albatross, κατά μήκος της υδάτινης λωρίδας που συνδέει τη Γαλλία με τη Βρετανία το 1979.

Το ταξίδι αυτό πραγματοποιήθηκε δύο χρόνια μετά την πρώτη πτήση του Allen με ένα αντίστοιχο αεροσκάφος στο Σάφτερ της Καλιφόρνια. Ο Allen διέσχισε το κανάλι με ταχύτητα περίπου 11 μιλίων την ώρα, παράγοντας μόλις 0,5 ίππους.

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο βρίσκεται σε στάδιο post-production, σκηνοθετεί ο James Erskine, ο οποίος στο παρελθόν έχει σκηνοθετήσει και το ντοκιμαντέρ του 2019 Billie για την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Billie Holiday. Παραγωγοί της ταινίας είναι οι Alex Holmes, Victoria Gregory, Sean Sorenson, Philip Manderla και Adele Reeves.

Συνοπτικά, το ντοκιμαντέρ θα αφηγείται την ιστορία για το πως ο Bryan Allen εγκατέλειψε το κολέγιο και μαζί με τον χρεοκοπημένο πατέρα τριών παιδιών Paul MacCready, καθώς και μια ομάδα από πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους ανθρώπους ξεκίνησαν μια τρελή προσπάθεια προκειμένου να ξεδιαλύνουν το μυστήριο της ανθρωπίνως υποβοηθούμενης πτήσης και να κερδίσουν έτσι το πιο πολυπόθητο βραβείο στην αεροπορία.

Το ντοκιμαντέρ βασίζεται σε μια συλλογή φιλμ 16 mm που πρόσφατα ήρθαν στο φως και σε πολλές καινοτόμες τεχνικές.

Με στοιχεία από το Variety.