Η έκθεση «Beyond the Light» στο ARTECHOUSE της Νέας Υόρκης είναι μια μοναδική καλλιτεχνική έκφραση των επιστημονικών ανακαλύψεων της NASA, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατα αναλυμένων γαλαξιακών δεδομένων που συλλαμβάνονται από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, που προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να εξερευνήσει το σύμπαν μέσω της καινοτόμου χρήσης της τέχνης που βασίζεται στην τεχνολογία.

Beyond the Light. Πηγή: Artechouse

Εμβυθίζοντας τους επισκέπτες σε μια 360 μοιρών θέαση του σύμπαντος, η εμπειρία «Beyond the Light» στο ARTECHOUSE  συνδυάζει καλλιτεχνική έκφραση, τεχνολογία και επιστημονικές ανακαλύψεις για να εξερευνήσει το πώς ο φυσικός παράγοντας ταξιδεύει στο διάστημα και τον χρόνο.

Beyond the Light
Beyond the Light. Πηγή: Artechouse

Η κινηματογραφική εμπειρία αξιοποιεί σπηλαιώδεις χώρους και οθόνες με την υψηλότερη διαθέσιμη σήμερα ανάλυση για να παρουσιάσει μια συνεργασία με τη NASA, αποδίδοντας με καλλιτεχνικό τρόπο δεδομένα που συνέλαβε το James Webb Space Telescope καθώς τα μετατρέπει σε εντυπωσιακές, ψυχεδελικές εικόνες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ARTECHOUSE ® (@artechouse)

Η έκθεση αξιοποιεί την τελευταία οπτικοακουστική τεχνολογία και το ειδικό λογισμικό για να επαναπροσδιορίσει τις επιστημονικές διαδικασίες και ανακαλύψεις της NASA.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ανάπτυξής του, το ARTECHOUSE Studio συνεργάστηκε με το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA, την ομάδα αποστολής διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb στο Ινστιτούτο Επιστήμης Διαστημικού Τηλεσκοπίου (STScI) και το Τμήμα Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Beyond the Light
Πηγή: Artechouse

Στο ARTECHOUSE είδαν τις δυνατότητες χρήσης εξοπλισμού τελευταίας λέξης της τεχνολογίας για να απεικονίσουν γαλαξιακά φαινόμενα τα οποία κατά κανόνα δεν είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού.

«Θεωρούμε ότι η τέχνη, η επιστήμη και η τεχνολογία μπορούν να συναντηθούν για να προσφέρουν μια γοητευτική εμπειρία, και αυτή η έκθεση είναι το τέλειο παράδειγμα της σύγκλισης αυτών των κόσμων» υπογράμμισε ο Sandro Kereselidze, συνιδρυτής του ARTECHOUSE.

Αγκυροβολώντας σε ένα κινηματογραφικό ταξίδι 25 λεπτών μέσα από μια μαγευτική οπτικοακουστική ερμηνεία του τρόπου με τον οποίο έχουμε βιώσει το φως με την πάροδο του χρόνου, η έκθεση παρουσιάζεται στη σημερινή τεχνολογία προβολής υψηλής ανάλυσης για να παραδώσει μια γιορτή για τις αισθήσεις.

Με φόντο το εξαίσιο σύμπαν, το Πέρα από το Φως υπογραμμίζει τη σημασία του φωτός στην επιδίωξη της γνώσης και της εξέλιξης της τεχνολογίας που μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε πέρα από τις γνωστές μας εμπειρίες. Εκπαιδευτική και διαδραστική, η έκθεση εξάπτει τη φαντασία πέρα από το ορατό και είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Με πληροφορίες από: Artechouse, ΑΠΕ-ΜΠΕ