Την Τετάρτη, ο Πορτορικανός σούπερ σταρ της reggaeton στέφθηκε καλλιτέχνης της χρονιάς απ’ τη streaming πλατφόρμας της Apple, χάρη στο τελευταίο του άλμπουμ, “Un Verano Sin Ti”, το οποίο στο Apple Music είχε τις περισσότερες ροές (streams) το 2022.

To εξώφυλλο του άλμπουμ “Un Verano Sin Ti” του Bad Bunny

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε τα απαράμιλλα επιτεύγματα του Bad Bunny, του οποίου η επιρροή σε κάθε γωνιά αυτής της κουλτούρας δεν θα μπορούσε να αγνοηθεί το 2022», δήλωσε ο Oliver Schusser, αντιπρόεδρος της Apple Music.

Ο Bad Bunny έχει συγκεντρώσει αρκετές πρωτιές στο Apple Music, συμπεριλαμβανομένου του ότι το “Moscow Mule” κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα streams την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του. Επίσης, ο Bad Bunny έχει 22 τραγούδια στην παγκόσμια λίστα Daily Top 100, καταρρίπτοντας έτσι το ρεκόρ για τις περισσότερες ταυτόχρονες συμμετοχές στο chart από Λατίνο καλλιτέχνη, και τα τραγούδια του έχουν φτάσει στο Νο. 1 του Daily Top 100 σε 34 χώρες παγκοσμίως – περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο Λατίνο καλλιτέχνη.

«Η λατινική μουσική έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ που θυμίζει κίνημα. Ποτέ δεν θα έπαιρνα τα εξ ολοκλήρου τα εύσημα ή θα έλεγα, “Είναι εξαιτίας μου”. Όχι, σε αυτό βοήθησε ο καθένας μας, μια ολόκληρη γενιά μουσικών. Η ενέργεια και η παρουσία μας είναι πάντα αισθητή», δήλωσε ο Bad Bunny στην Apple Μusic.

Η μουσική υπηρεσία δήλωσε ότι οι ετήσιοι νικητές επιλέγονται μέσω μιας διαδικασίας που αντικατοπτρίζει τόσο τη οπτική του Apple Music όσο και τις προτιμήσεις των χρηστών της πλατφόρμας σε όλο τον κόσμο. Τα Apple Music Awards, τα οποία διανύουν πλέον την τέταρτη χρονιά τους, συνεχίζουν να εξελίσσονται, διευρύνοντας το μουσικό πεδίο τους έτσι ώστε να περιλαμβάνουν παγκόσμια μουσικά μοτίβα.

Αυτή η διάκριση επισφραγίζει μια αρκετά καλή χρονιά για το Bad Bunny. Κατέκτησε ένα Grammy για το «Καλύτερο άλμπουμ» με το “Música Urbana” το 2022 και κέρδισε τους Drake, Ed Sheeran, Harry Styles, Jack Harlow, Lil Nas X και Lizzo για την κατηγορία «Καλλιτέχνης της χρονιάς» στα βραβεία MTV. Για τα βραβεία Latin Grammy της 17ης Νοεμβρίου, ηγείται της λίστας των υποψηφιοτήτων με 10 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένου του «Άλμπουμ της χρονιάς» και του «Single της χρονιάς» για το τραγούδι “Ojitos Lindos”, με τη συμμετοχή του Bomba Estéreo. Επίσης, στο Spotify το 2020 αναδείχθηκε ως «Καλλιτέχνης της χρονιάς» και ο «Άνδρας καλλιτέχνης με τα περισσότερα streams».