Η Warner Bros. και η Fathom Events επαναφέρουν την βραβευμένη με Όσκαρ τριλογία του Peter Jackson, “Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”, πίσω στις κινηματογραφικές αίθουσες στη μεγαλύτερη από ποτέ και καλύτερη από ποτέ μορφή. Για πρώτη φορά ποτέ, το κοινό θα βιώσει τα επικά ταξίδια του Frodo σε ένα εκπληκτικό 4K Ultra HD, remastered από την εκτεταμένη κομμένη έκδοση του 2020 του Jackson που κυκλοφόρησε για οικιακά μέσα. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί σε τρεις ημέρες, από τις 8 μέχρι τις 10 Ιουνίου. Ωστόσο, αυτές οι ημερομηνίες ισχύουν προς το παρόν μόνο για τις ΗΠΑ.

Η 8η Ιουνίου φέρνει την πρώτη ταινία από την Τριλογία του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”, “The Fellowship of the Ring“, στην οποία οι θεατές παρουσιάζονται στο ειδυλλιακό Shire, το Συμβούλιο του Έλροντ και μια τρομακτική συνάντηση με τον Μπάλρογκ. Όλα αυτά σε 4K Ultra HD και σε εκτεταμένη έκδοση που χρονίζει λίγο λιγότερο από 200 λεπτά.

Η επόμενη μέρα, 9 Ιουνίου θα είναι η μέρα που θα συμβούν οι επικές μάχες του Helm’s Deep, καθώς το κοινό θα απολαύσει το “The Two Towers” που διαρκεί λίγο περισσότερο από 200 λεπτά.

Στις 10 Ιουνίου, το τέλος της τριλογίας έρχεται με το “The Return of the King” να διαρκεί λίγο περισσότερο από 250 λεπτά.

Η επιτυχία της τριλογίας

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η ​​τριλογία του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” του Peter Jackson έγινε γρήγορα πολιτιστικό φαινόμενο. Το αγαπημένο βιβλίο του JRR Tolkien ζωντάνεψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: με εκπληκτικά γραφικά και επική αφήγηση. Η τριλογία κατάφερε να αλλάξει ριζικά το τοπίο της φαντασίας.

Η τριλογία απογείωσε την καριέρα ηθοποιών, όπως ο Elijah Wood, ενώ τα ειδικά και πρακτικά εφέ ενέπνευσαν αμέτρητους κινηματογραφιστές, με τον James Cameron να αναφέρει την τριλογία ως έμπνευση.

The Rings of Power

Η προβολή της τριλογίας του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” σε 4K Ultra HD μορφή μπορεί να αποτελεί από μόνη της μία σημαντική αιτία για να γιορτάσουν οι θαυμαστές, υπάρχει και ένα άλλος λόγος για να ενισχυθεί η χαρά τους. Το “The Rings of Power” επιστρέφει με τη δεύτερη σεζόν του.

Το “Rings of Power” είναι μια σειρά prequel της τριλογίας του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” του Peter Jackson που οδηγεί στη δημιουργία του δαχτυλιδιού του Sauron. Στη σειρά πρωταγωνιστούν ο Morfydd Clark ως Galadriel, ο Charlie Vickers ως Halbrand και πολλοί άλλοι που επηρεάζουν την ιστορία με τον δικό τους τρόπο. Η δεύτερη σεζόν είναι σε εξέλιξη και ενώ δεν έχει οριστεί ημερομηνία κυκλοφορίας, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Amazon Prime οπουδήποτε μεταξύ φθινοπώρου και χειμώνα.

Επιπλέον, η Warner Bros δουλεύει πάνω στην επερχόμενη επική ταινία περιπέτειας anime “The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim“, μια αυτόνομη ιστορία που εστιάζει στην ιστορία του Rohan και του King Helm Hammerhand, των οποίων το φρούριο Helm’s Deep βλέπουμε στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών του Jackson.

Το “The War of Rohirrim” θα κάνει πρεμιέρα στις 13 Δεκεμβρίου και θα δώσουν τη φωνή τους μεταξύ άλλων, η Miranda Otto, ο Brian Cox και ο Shaun Dooley.

Πηγή: The Hollywood Reporter