Τα εγκαίνια της ανακαινισμένης μπουτίκ της στη συνοικία Ginza του Τόκιο εόρτασε ο οίκος Tiffany & Co. με ένα μαγευτικό έργο τέχνης του ‘Αγγλου καλλιτέχνη Damien Hirst. Το εμπνευσμένο από άνθη σχέδιο αγκαλιάζει την πολυεδρική πρόσοψη της μπουτίκ, ξεκινώντας ως μπλε φόντο στο επίπεδο του δρόμου προτού «ανθίσει» και απλωθεί προς τα πάνω, παίρνοντας το σχήμα πετάλων με μια σαγηνευτική παλέτα ροζ, λευκού, πράσινου και κόκκινου χρώματος.

Σχεδιασμένη από το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma and Associates το 1996, η με εμβαδόν 580 τετραγωνικά μέτρα κεντρική μπουτίκ του Tiffany & Co. στην Ginza είναι κατ’ ουσίαν τυλιγμένη με ένα ανακλαστικό κέλυφος που φέρνει στον νου την κοπή πολύτιμων λίθων από τεχνουργούς.

«Το πετράδι ανασηκώνεται ελαφρώς και το φως μπορεί να μπει μέσα από το πίσω μέρος του» γράφει ο Kengo Kuma. Αυτή η ποιότητα η οποία παραπέμπει σε πετράδι υλοποιείται ως μια σειρά από 292 αλουμινένια και υάλινα πάνελ σαν κηρήθρα που είναι υπό διαφορετικές γωνίες τοποθετημένα στην πρόσοψη. Η συγκεκριμένη πολυεδρική τεχνική επιτρέπει στο φως να εισχωρήσει και να διαχυθεί όπως θα έκανε αν έπεφτε πάνω σε ένα καλά κομμένο διαμάντι.

Αν και βασικά επικεντρώνεται στην πρόσοψη της μπουτίκ, το έργο του Damien Hirst διεισδύει και στο εσωτερικό ως ένα είδος ταπισερί με μοτίβα ανθέων. Τα εσωτερικά των τριών ορόφων έχουν μεταμορφωθεί, απομακρυνόμενα από την αρχική παλέτα γήινων και σκοτεινότερων χρωμάτων του Kengo Kuma. Σήμερα, η μπουτίκ καυχιέται για ένα λευκό φόντο με πινελιές από παστέλ ροζ, ξύλο σε ανοιχτό χρώμα και λεπτομέρειες που ακτινοβολούν: κοσμήματα, πολυελαίους, επιτραπέζια φωτιστικά, γυαλί και άλλα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tiffany & Co. (@tiffanyandco)

Στον λογαριαμό του στο Instagram, ο οίκος Tiffany & Co. ανήρτησε βίντεο, στο οποίο καταγράφεται η εντυπωσιακή εναπόθεση «πάνελ το πάνελ» του έργου του Damien Hirst στην πολυεδρική πρόσοψη που σχεδίασε ο Kengo Kuma.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tiffany & Co. (@tiffanyandco)