Πρόσφατα, έγινε στην Νέα Υόρκη η πρεμιέρα της ταινίας THE JOURNEY: A Music Special from Andrea Bocelli. Στην πρεμιέρα παρευρέθηκαν ο ίδιος ο Andrea Bocelli με τη σύζυγό του Veronica Berti Bocelli καθώς και εκλεκτοί καλεσμένοι. Η ταινία-ντοκυμαντέρ είναι μια εξερεύνηση στιγμών, τραγουδιών που εμπνέουν και σχέσεων που συνδέουν τον διάσημο τενόρο με ό,τι πιο σημαντικό στη ΖΩΗ. Ο Andrea Bocelli ξεκινά ένα πνευματικό ταξίδι μέσα από τη μουσική και τη μοιράζεται με τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, το Μάιο του 2021, ο Andrea Bocelli ανέλαβε μια «ιδιότυπη» πρόκληση: διένυσε πάνω από 350 χιλιόμετρα έφιππος, σαν ένα θρησκευτικό προσκύνημα, που ξεκίνησε από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη (όπου έλαβε την ευλογία του Πάπα Φραγκίσκου) έως τη γενέτειρά του, το Λατζάτικο, στην Τοσκάνη.

Ο Bocelli και η σύζυγός του Veronica ταξιδεύουν έφιπποι κατά μήκος της Via Francigena στην Ιταλία, του δρόμου που ακολουθούσαν οι προσκυνητές εδώ και αιώνες, στα χνάρια των Αποστόλων και των πρώτων χριστιανών. Στο οδοιπορικό αυτό, συναντιούνται και συζητούν με φίλους όπως ο Michael W. Smith, η Tori Kelly, ο Tauren Wells και η TAYA και μαζί δίνουν μουσικές παραστάσεις, σε μερικές από τις πιο μαγευτικές τοποθεσίες της Ιταλίας.

 

Όλο αυτό το υλικό της πορείας, του ταξιδιού, του οδοιπορικού του Andrea Bocelli αποτέλεσε το υλικό του ντοκιμαντέρ που εστιάζει στο πολιτισμικό και πνευματικό ταξίδι του καλλιτέχνη.

O μοναδικός Andrea Bocelli μας παρασύρει σε ένα ΤΑΞΙΔΙ υπέροχης μουσικής, δημιουργίας, πίστης και αγάπης. Τα παιδιά του Μποτσέλι, ο Matteo και η Virginia, παίρνουν μέρος σε αυτήν την εκπληκτική περιπέτεια, καθώς και μουσικοί και τραγουδιστές όπως οι Katherine Jenkins, Clara Barbier Serrano, 2Cellos, 40 Fingers, και πολλοί άλλοι.

 Η αφίσα της ταινίας

Ο Andrea Bocelli φέτος το καλοκαίρι θα σταματήσει και στην Ελλάδα. Θα δώσει μια συναρπαστική συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 18 Ιουλίου.