Το 2021, οι Daft Punk διαλύθηκαν μετά την κυκλοφορία τεσσάρων στούντιο άλμπουμ, μεταξύ 1997 και 2013. Τα αινιγματικά “ρομπότ” αποκάλυψαν αργότερα ότι αυτό συνέβη επειδή η τεχνολογία είναι αρκετά κακό-κωδικοποιημένη πλέον, και παρόλο που συνέχισαν να κάνουν πράγματα, όπως το να ξεθάβουν υλικό από το στούντιο και να κυκλοφορούν μια έκδοση χωρίς τύμπανα του τελευταίου LP τους, “Random Access Memories” του 2013, υπάρχει δικαιολογημένα ένα κενό.

Αλλά σύμφωνα με τον session drummer του “Random Access Memories”, Quinn Smith (γνωστός κυρίως ως Quinn), το δίδυμο των Thomas Bangalter και Guy-Manuel de Homem-Christo ηχογράφησε -και τελικά έβαλε στο ράφι- ένα ακόμη άλμπουμ το 2018.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Quinn θυμήθηκε ότι πέρασε «τέσσερις, πέντε ημέρες» με τους Daft Punk στα Henson Studios στο Λος Άντζελες κάποια στιγμή το 2018. Ισχυρίστηκε ότι κάποια από τα καλύτερα κομμάτια της δουλειάς του ήταν σε αυτό το χαμένο άλμπουμ και ότι ίσως να μην έχει χαθεί εντελώς: «Αυτή τη στιγμή, υποτίθεται ότι βγαίνει από το ντουλάπι, μαθαίνω», είπε ο ντράμερ. «Και πρόκειται να κάνουν κάτι με αυτό, ελπίζω».

Συνέχισε λέγοντας ότι το ντουέτο του είχε δώσει την άδεια να μιλήσει για αυτόν τον ακυκλοφόρητο δίσκο, για τον οποίο επίσης λέει ότι ήταν «το πρώτο άτομο, το πρώτο άτομο» που κάλεσαν για να δουλέψει πάνω σε αυτόν. Προφανώς, ο Bangalter «απλώς πειραματιζόταν» εκείνη την εποχή και το άλμπουμ έχει «πολλά αυθόρμητα πράγματα εκεί μέσα». Ο session κιθαρίστας Paul Jackson Jr. που έπαιξε επίσης στο “Random Access Memories” (καθώς και σε ένα σωρό δίσκους του Michael Jackson) φέρεται επίσης να ήρθε για να ηχογραφήσει.

H συνέντευξη με τον Quinn

Ο Bangalter πρόκειται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα τη μουσική για την ταινία “DAAAAAALÍ” του Σαλβαδόρ Νταλί του κ. Oizo.

Πηγή: Exclaim