Η Cailee Spaeny, η οποία έπαιζει στο “Mare of Easttown” του HBO Max και στο “Pacific Rim Uprising”, βρίσκεται σε συζητήσεις για να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία “Alien” των 20th Century Studios.

Ο σκηνοθέτης Fede Alvarez, γνωστός για το “Don’t Breathe” και το remake του “Evil Dead” του 2013, έγραψε επίσης το σενάριο, το οποίο επανεκκινεί το franchise τρόμου επιστημονικής φαντασίας. Πρόκειται για την έβδομη ταινία “Alien” μετά το “Alien: Covenant” του 2017.

Αν και το καστ δεν έχει οριστικοποιηθεί, το στούντιο ελπίζει ότι θα μπορέσει να έχει προγραμματίσει τα γυρίσματα μέχρι τις αρχές του 2023.

Ο Ridley Scott είναι παραγωγός της συνέχειας του “Alien” – που μέχρι στιγμής δεν έχει επίσημο τίτλο, έχοντας σκηνοθετήσει την ιστορική πρώτη ταινία του 1979 καθώς και δύο συνέχειές της, το “Prometheus” του 2012 και το “Alien: Covenant”. Ο Alvarez θα είναι επίσης παραγωγός.

Η Sigourney Weaver και ο Tom Skerritt πρωταγωνίστησαν στο πρώτο “Alien”, το οποίο είχε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με 184 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, έχοντας προϋπολογισμό 11 εκατομμύρια δολάρια. Συνολικά το franchise, έχει αποφέρει 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Spaeny θα πρωταγωνιστήσει επίσης στο “Priscilla“, μια βιογραφική ταινία για τη σύζυγο του Elvis Presley, Priscilla Ann Presley. Η Sofia Coppola σκηνοθετεί την ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Jacob Elordi στο ρόλο του βασιλιά της ροκ εν ρολ.

Πηγή: Variety, Deadline