Ο Alec Baldwin παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για το ρόλο του στο θανάσιμο πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας Halyna Hutchins και τον τραυματισμό του σκηνοθέτη Joel Souza, στα γυρίσματα της ταινίας “Rust” το 2021, αναφέρει το Variety.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν αρχικά τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Baldwin δήλωσε αθώος τον Φεβρουάριο και οι κατηγορίες αποσύρθηκαν τον Απρίλιο, αφού η ομάδα υπεράσπισής του έθεσε ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον το 45άρι πιστόλι Colt που χρησιμοποιούσε ως όπλο λειτουργούσε σωστά όταν πυροβόλησε ακούσια κατά τη διάρκεια πρόβας μιας σκηνής. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν πάτησε τη σκανδάλη.

Ωστόσο, πρόσθετα στοιχεία που υποστηρίζουν αυτό που οι εισαγγελείς περιέγραψαν ως «εγκληματική ενοχή» του Baldwin ήρθαν στο φως της έρευνας τον Οκτώβριο, οδηγώντας σε μια νέα κατηγορία ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για την οποία του απαγγέλθηκαν τώρα κατηγορίες. Ο ηθοποιός αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 18 μηνών σε περίπτωση καταδίκης.

«Ανυπομονούμε για την ημέρα μας στο δικαστήριο», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι δικηγόροι του Baldwin, Luke Nikas και Alex Spiro.

Τα γυρίσματα του “Rust” ολοκληρώθηκαν το 2023. Εν τω μεταξύ, η υπεύθυνη για το όπλο Hannah Gutierrez Reed πρόκειται να δικαστεί τον επόμενο μήνα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και της αλλοίωσης αποδεικτικών στοιχείων, αφού κατά λάθος έβαλε μια αληθινή σφαίρα στο όπλο του Baldwin, το οποίο υποτίθεται ότι περιείχε μόνο ψεύτικες.

Πηγή: Exclaim