Ο ηθοποιός Al Strobel, γνωστός από τον ρόλο του ως Philip Gerard στο κλασικό cult δράμα της δεκαετίας του ’90 Twin Peaks, πέθανε σε ηλικία 83 ετών.
Ο θάνατος του Strobel την Παρασκευή ανακοινώθηκε από την παραγωγό και επί χρόνια συνεργάτιδα του David Lynch, Sabrina Sutherland, στο Facebook το Σάββατο, με το Twin Peaks: The Return γράφοντας: “Με λύπη μου πρέπει να δημοσιεύσω ότι ο Αλ Στρόμπελ απεβίωσε χθες το βράδυ. Τον αγαπούσα πολύ”.
Ο ηθοποιός, ο οποίος έχασε το αριστερό του χέρι σε αυτοκινητιστικό ατύχημα όταν ήταν 17 ετών, εμφανίστηκε στο Twin Peaks ως Gerard – εκείνος ο περίεργος τύπος που έκοψε το χέρι του για να σταματήσει μια κακή οντότητα από το να τον καταλάβει.
Όταν δεν πρωταγωνιστούσε στη σειρά των Mark Frost και David Lynch, ο Strobel εμφανίστηκε σε μια χούφτα ταινίες, όπως το “Megaville” του 1990 δίπλα στον Billy Zane και το “Ricochet River” με την Kate Hudson. Ο Strobel είχε αποσυρθεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά επέστρεψε για λίγο στην υποκριτική για να επαναλάβει τον ρόλο του Gerard στην ταινία “The Return” του Showtime.