Η πρώτη μεγάλη έκθεση αφρικανικής μόδας στη Βρετανία θα εγκαινιαστεί στο Λονδίνο, παρουσιάζοντας δημιουργίες σχεδιαστών του παρελθόντος και του παρόντος, καθώς και την ποικιλόμορφη κληρονομιά και τους πολιτισμούς της ηπείρου.


H έκθεση «Africa Fashion» στο Μουσείο Victoria and Albert (V&A), την οποία επιμελήθηκε η Ελίζαμπεθ Μάρεϊ εξυμνεί τη ζωτικότητα και την καινοτομία δημιουργών μόδας από περισσότερες από 20 χώρες και εξερευνά πώς ο ψηφιακός κόσμος επιτάχυνε την επέκταση της βιομηχανίας, μεταμορφώνοντας αμετάκλητα τις παγκόσμιες μόδες όπως τις ξέρουμε.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται αντικείμενα, σκίτσα, φωτογραφίες και ταινίες απ’ όλη την ήπειρο, από τις δεκαετίες 1950 – 1980 και δημιουργίες ανερχόμενων σύγχρονων σχεδιαστών.

Η πρώτη γενιά Αφρικανών σχεδιαστών που κέρδισε την προσοχή σε όλη την ήπειρο και παγκοσμίως προβάλλεται στην ενότητα Vanguard (Εμπροσθοφυλακή). Η άνοδος και ο αντίκτυπος, η δημιουργική διαδικασία και οι πηγές έμπνευσης των Shade Thomas-Fahm, Chris Seydou, Kofi Ansah, Alphadi, Naïma Bennis ζωντανεύουν με πραγματικές ιστορίες από αυτούς που τους αγάπησαν και φόρεσαν τα διακριτικά τους σχέδια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ